Το κόστος διοργάνωσης του καρναβαλιού της Μεσσήνης στα 17.000 ευρώ

Το κόστος διοργάνωσης του καρναβαλιού  της Μεσσήνης στα 17.000 ευρώ

Στα 17.000 ευρώ αναμένεται να ανέλθει το κόστος διοργάνωσης του φετινού καρναβαλιού της Μεσσήνης, σύμφωνα με την εισήγηση έγκρισης των προεκτιμώμενων δαπανών. Το κόστος της διοργάνωσης αναμένεται να επικυρωθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Μεσσήνης.
Σύμφωνα με την πρόταση που κατατέθηκε, το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων, 4.500 ευρώ, αφορά στα έξοδα ηχητικής κάλυψης. Ποσό 4.000 ευρώ προβλέπεται να διατεθεί για την προμήθεια αποκριάτικων στολών, υφασμάτων και παραδοσιακών στολών, 3.200 ευρώ προβλέπεται να διατεθούν για την προμήθεια υλικών για συντήρηση και κατασκευή αρμάτων και εξέδρας, 2.000 ευρώ για την αμοιβή καλλιτεχνών, 1.300 ευρώ για διάφορα απρόβλεπτα έξοδα, 1.200 ευρώ για προμήθεια φυλλαδίων, προσκλήσεων και αφισών, ενώ 800 ευρώ προβλέπεται να διατεθούν για την ενοικίαση τραπεζοκαθισμάτων και στεγάστρου.
Οι δαπάνες θα καλυφθούν από το σύνολο του προϋπολογισμένου πολιτιστικού τέλους που αναλογεί στη Δημοτική Κοινότητα Μεσσήνης. Οι δε αποκριάτικες εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν στις Τοπικές Κοινότητες της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης, όπου προβλέπεται πολιτιστικό τέλος, μέχρι του ποσού που αντιστοιχεί στο 50% των εσόδων του που έχει προϋπολογιστεί για τη φετινή χρονιά.
Θα πρέπει, επίσης, να αναφερθεί ότι προκειμένου να κατασκευαστούν άρματα και ό,τι άλλο απαιτείται, να συντηρηθούν, να τακτοποιηθούν και να διαχειριστούν περί τις 1.000 στολές, να τοποθετηθεί η απαραίτητη διακόσμηση στη Μεσσήνη, αλλά και να γίνει συλλογή όλου αυτού του υλικού με το πέρας της διοργάνωσης, ο Δήμος Μεσσήνης προτίθεται να προσλάβει δύο εργάτες γενικών καθηκόντων με σύμβαση εργασίας διάρκειας δύο μηνών.