«Άνοιξη των Πλήκτρων» με σπουδαίους πιανίστες στην Καλαμάτα (όλο το πρόγραμμα)

«Άνοιξη των Πλήκτρων»  με σπουδαίους πιανίστες στην Καλαμάτα (όλο το πρόγραμμα)

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, με την αρωγή του Συλλόγου Γονέων Σπουδαστών των Σχολών της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις», παρουσιάζει μια σειρά από πιανιστικά ρεσιτάλ σημαντικών Ελλήνων σολίστ. Ο γενικός τίτλος είναι «Άνοιξη των Πλήκτρων» και τα ρεσιτάλ θα δοθούν με ελεύθερη είσοδο στο Πνευματικό Κέντρο, το οποίο φιλοξενεί το πιάνο συναυλιών Steinway & Sons, που πρόσφατα επισκεύασε ριζικά η «Φάρις» με ειδικό κονδύλι του Δήμου Καλαμάτας, 28 χρόνια μετά την απόκτηση αυτού του σπουδαίου οργάνου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι καλλιτέχνες εμφανίζονται στην Καλαμάτα χωρίς αμοιβή, συμβάλλοντας έτσι στην ουσιαστική πολιτιστική κινητικότητα και αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη θέση που έχει η πόλη στο μουσικό χάρτη της χώρας. Απευθύνονται σ’ αυτούς θερμές ευχαριστίες.
Η έναρξη του κύκλου «Άνοιξη των Πλήκτρων» θα γίνει την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, στις 20.30, με τον 22χρονο Κωνσταντίνο Δεστούνη, ο οποίος έχει πρωτεύσει σε πλήθος σημαντικών διεθνών διαγωνισμών, ενώ εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Διαγωνισμό Eurovision Young Musicians 2010 στη Βιέννη και κάθε εμφάνισή του αποτελεί μουσικό γεγονός.
Στο πρόγραμμά του περιλαμβάνεται η όμορφη Βαρκαρόλα και το δημοφιλές 2ο Σκέρτσο του Σοπέν, καθώς και η περίφημη Σονάτα για πιάνο σε σι ελάσσονα του Λιστ.
Το δεύτερο ρεσιτάλ της σειράς θα γίνει την Τετάρτη 5 Μαρτίου, στις 20.30, με την 24χρονη Αλεξία Μουζά, η οποία εντυπωσιάζει από 11 χρόνων, αποσπώντας βραβεία σε ελληνικούς και διεθνείς μεγάλους διαγωνισμούς πιάνου και διαγράφοντας λαμπρή πορεία στη διεθνή σκηνή, καθώς έχει, μεταξύ άλλων, εμφανιστεί ως σολίστ και με την περίφημη «ναυαρχίδα» του El Systema της Βενεζουέλας, τη Συμφωνική Ορχήστρα Simon Bolivar.
Στη συνέχεια του κύκλου θα εμφανισθούν: ο Βασίλης Ρακιτζής και η Μαρία Ευστρατιάδη σε ρεσιτάλ για τέσσερα χέρια σε ένα πιάνο, την Τετάρτη 12 Μαρτίου, ο Θόδωρος Κοτεπάνος την Τετάρτη 19 Μαρτίου και η Μαρία Ευστρατιάδη, τη Μεγάλη Δευτέρα 14 Απριλίου, με το έργο Παραλλαγές Γκόλντμπεργκ του Μπαχ.
Επίσης, θα κάνει σεμινάριο σε σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας (12, 13, 15 Απριλίου) ο Τάσος Πάππας, με ρεσιτάλ του την Τετάρτη 28 Μαΐου. Ο Τάσος Πάππας είναι σολίστ ο οποίος είχε εντυπωσιάσει το κοινό της Καλαμάτας, με την εμφάνισή του στην Αίθουσα Συναυλιών του Ωδείου, σε ρεσιτάλ πιάνου, το 2013.