Απονομή βραβείων χθες στην 84η σειρά ιπταμένων, παρουσία του αρχηγού ΓΕΑ

Απονομή βραβείων χθες στην 84η σειρά ιπταμένων, παρουσία του αρχηγού ΓΕΑ

Ο ανθυποσμηναγός (Ι) Γ. Κοντοφάκας είναι από χθες το πρωί ο πρωτεύσας στην Ακαδημαϊκή, Στρατιωτική και Πτητική εκπαίδευση της 84ης Σειράς Ιπταμένων, παραλαμβάνοντας από τα χέρια του αρχηγού ΓΕΑ, αντιπτέραρχου (Ι) Ευάγ. Τουρνά, τους επαίνους και τα βραβεία της αποφοίτησής του και συγκεκριμένα τα αγαλματίδια ενός Ικάρου και ενός αετού, ως ο αρχαιότερος αξιωματικός στην ακαδημαϊκή, στρατιωτική και πτητική εκπαίδευση της Σειράς του, αλλά και του πρώτου στην πτητική εκπαίδευση.
Όλα αυτά συνέβησαν κατά τη διάρκεια μιας λιτής τελετής στο χώρο της Διασποράς, της 120 ΠΕΑ, που σηματοδότησε το πέρας της πτητικής εκπαίδευσης των νέων ανθυποσμηναγών.
 
Ο διοικητής της 120 ΠΕΑ 
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής από το διοικητή της 120 ΠΕΑ, σμήναρχο (Ι) Γρηγ. Δημακόγιαννη.
Ο διοικητής της Πτέρυγας μίλησε για μια ξεχωριστή ημέρα, μια ημέρα ορόσημο για τους νέους ανθυποσμηναγούς, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τον κύκλο της εκπαίδευσής τους και ξεκινούν τον κύκλο της σταδιοδρομίας τους.
Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως η ποιοτική υπεροχή τους είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα που έχουν έναντι της ποσοτικής παραμέτρου, καθώς, όπως υπογράμμισε, εστιάσαμε στον παράγοντα άνθρωπο. Επισήμανε πως αποστολή τους είναι η διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας της πατρίδας, ενώ αναφέρθηκε και στον κοινωνικό ρόλο της Πολεμικής Αεροπορίας και κατέληξε ευχόμενος υγεία, καλές και ασφαλείς πτήσεις.           
 
Ο αρχηγός ΓΕΑ
Στο χαιρετισμό του ο αρχηγός ΓΕΑ ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα, πως η εκπαίδευση των νέων αξιωματικών δεν ολοκληρώθηκε με την  αποφοίτησή τους από τη Σχολή Ικάρων, αλλά θα συνεχίζεται για όσο διάστημα υπηρετούν την Πολεμική Αεροπορία, ενώ τους συνεχάρη για την επιτυχή ολοκλήρωση του σταδίου της εκπαίδευσής τους.
Σε άλλο σημείο υπογράμμισε πως η εκπαίδευση είναι το πρώτο στοιχείο που πρέπει να επενδύει κάποιος, ακόμη και στην κρίση, ενώ καταλήγοντας είπε πως το έργο τους είναι δύσκολο, αλλά με τα εφόδια που απέκτησαν από την 120 ΠΕΑ θα το φέρουν σε πέρας.              
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας