Επίσκεψη των καρναβαλιστών της Καλαμάτας στη Μεσσήνη!

Επίσκεψη των καρναβαλιστών  της Καλαμάτας στη Μεσσήνη!

Τσικνοπέμπτη χθες και στη Μεσσήνη την ημέρα αυτή βγαίνει πάντα το άρμα του Μπεκρή, στο πλαίσιο του καρναβαλιού της γειτονικής πόλης, γι’ αυτό και προχθές βράδυ, παραμονή, τα πληρώματα του 2ου Καλαματιανού Καρναβαλιού έκαναν επίσκεψη στο Νησί!
Οι μετέχοντες στα Καρναβάλια Καλαμάτας και Μεσσήνης συναντήθηκαν και σε πνεύμα χαράς και αδελφοσύνης έδωσαν και πήραν ευχές για την εορταστική περίοδο, παρουσία του δημάρχου Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλου, αντιδημάρχων και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης.
Επικεφαλής της καλαματιανής αποστολής ήταν ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Μπούχαλης και το μέλος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας, Δημήτρης Βεργόπουλος, ενώ μετείχαν πολλά μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής και πάνω από 350 καρναβαλιστές, οι οποίοι με τύμπανα, χορούς και τραγούδια έκαναν σύντομη παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της Μεσσήνης. Όσοι παρευρέθησαν, ενθουσιάστηκαν με το κέφι, τη ζωντάνια και την καλή διάθεση των Καλαματιανών καρναβαλιστών, οι οποίοι απέδειξαν την αγάπη και το σεβασμό της Καλαμάτας στο καρναβάλι της Μεσσήνης.
Η επίσκεψη στη Μεσσήνη αποτελούσε τμήμα της δεύτερης διαγωνιστικής διαδικασίας των θεμάτων σακούλας, στο πλαίσιο εξερεύνησης των «Μυστικών της Πριγκίπισσας Ιζαμπούς» του 2ου Καλαματιανού Καρναβαλιού.
Δόθηκαν στους καρναβαλιστές 5 θέματα, εκ των οποίων το πρώτο ανέφερε πως η Καρναβαλική Επιτροπή προπονούνταν και καλούσε τα μέλη των πληρωμάτων να την εντοπίσουν και να φωτογραφηθούν μαζί της.
Μέσα σε ελάχιστο χρόνο, πάνω από 400 άτομα κατέκλυσαν το χώρο της «Τέντας», εντόπισαν τα μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής, φωτογραφήθηκαν και διασκέδασαν μαζί τους με καρναβαλικούς ρυθμούς!