Μεγάλα εισοδήματα και επώνυμοι στο «κόσκινο» του ΣΔΟΕ!

Μεγάλα εισοδήματα και επώνυμοι  στο «κόσκινο» του ΣΔΟΕ!

Τα μεγάλα εισοδήματα και οι επώνυμοι περνούν, πια, από το «κόσκινο» του ΣΔΟΕ για σοβαρά οικονομικά εγκλήματα, τόνισε ουσιαστικά χθες από τα Φιλιατρά ο Μεσσήνιος ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Στέλιος Στασινόπουλος!
Σε δηλώσεις του ο κ. Στασινόπουλος επισήμανε το πρόβλημα που υπήρχε μέχρι πριν από μερικά χρόνια με το απόρρητο στο άνοιγμα των λογαριασμών, που όμως έχει ξεπεραστεί, ενώ ανέφερε ότι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ έχουν εξειδικευθεί με σεμινάρια στο οικονομικό έγκλημα και στο άνοιγμα και τον εξονυχιστικό έλεγχο των λογαριασμών!
Χαρακτηριστικά σημείωσε: «Όπως έχω δηλώσει αρκετές φορές, το ΣΔΟΕ πλέον δεν ασχολείται με τις μικροπαραβάσεις. Οι μικροπαραβάσεις έχουν περάσει στις αρμοδιότητες των εφοριών. Το ΣΔΟΕ ασχολείται με το σοβαρό οικονομικό έγκλημα και οι στόχοι μας είναι, πλέον, τα μεγάλα εισοδήματα και, κυρίως, οι επώνυμοι! Νομίζω ότι με τις ανακοινώσεις που βγάζουμε – κι εσείς το έχετε καταλάβει αυτό το πράγμα –, όσο προχωρεί ο καιρός, θα έχουμε και καλύτερα αποτελέσματα! Διότι, όπως γνωρίζετε, μέχρι πριν από δύο χρόνια υπήρχε το απόρρητο και δεν μπορούσαμε να ανοίξουμε λογαριασμούς. Άρα, λοιπόν, δεν είχε (σ.σ. το ΣΔΟΕ) το εξειδικευμένο προσωπικό. Εμείς, αυτή τη στιγμή, τι κάναμε; Κάναμε σεμινάρια στους νέους υπαλλήλους, με αποτέλεσμα να έχουμε φτιάξει έναν ικανό αριθμό ατόμων τα οποία ασχολούνται με τους λογαριασμούς. Πιστεύουμε ότι πολλά χρήματα υπάρχουν στους λογαριασμούς, διότι κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί πριν από μερικά χρόνια ότι θα μπορούσαμε να έχουμε πρόσβαση σε αυτούς. Άρα, λοιπόν, εκεί θα δώσουμε έμφαση και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε!».

Του Ηλία Γιαννόπουλου