Νυχτερινή παρέλαση σήμερα για το Καλαματιανό Καρναβάλι


Οι εκδηλώσεις για την Αποκριά και το 2ο Καλαματιανό Καρναβάλι συνεχίζονται με… ένταση και ρυθμό το Σαββατοκύριακο. Σήμερα, στις 10.30 το πρωί, στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι κατασκευής εικαστικής μάσκας με πρωτότυπα υλικά και τίτλο «Το δεύτερο ταξίδι στη δική μας ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ», ανοιχτό για τα παιδιά.
Λίγο αργότερα, στις 11.00, πέντε μέλη κάθε καρναβαλικού πληρώματος με τις στολές τους καλούνται να συμμετάσχουν στο 3ο Quiz των «Μυστικών της Πριγκίπισσας Ιζαμπούς» και στις 3.30 να παραλάβουν το 3ο Πακέτο Θεμάτων Σακούλας.
Επίσης, στις 8.00 θα πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά, η νυχτερινή παρέλαση των καρναβαλιστών στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας, με κατάληξη την κεντρική πλατεία – Βασ. Γεωργίου και τίτλο «Αυτοφωτιστείτε».
 Για τη νυχτερινή παρέλαση θα υπάρξουν κατάλληλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μία ώρα νωρίτερα, ανάλογα με τα σημεία από τα οποία θα ξεκινήσουν τα πληρώματα, ενώ κατάληξη όλων θα είναι η κεντρική πλατεία – Βασ. Γεωργίου. Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι οδηγοί να επιδεικνύουν προσοχή και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Τροχαίας.
 
ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΙΔΕΡΗ ΑΕΡΟΣΤΑΤΑ ΚΑΙ ΦΩΤΙΕΣ
Στον Άγιο Σιδέρη Καλαμάτας, στο Γήπεδο Στρατοπέδου, στις 7.00 το απόγευμα, θα υπάρξουν αερόστατα και παραδοσιακά εδέσματα, αλλά και δρώμενα με φωτιές. Επισημαίνεται πως, για τη διευκόλυνση διενέργειας της εκδήλωσης, θα διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Καλλιπατείρας από την Αλαμάνας έως τη Σφακιανάκη, μεταξύ 7.00 και 9.30.
Στο Αριοχώρι, στη Δημοτική Ενότητα Άριος και στου Σταματινού, στη Δημοτική Ενότητα Αρφαρών, στις 8.00 το βράδυ, θα γίνει το λιώσιμο του παστού.
Αύριο στις 11.30 το πρωί, στην κεντρική πλατεία – Βασ. Γεωργίου Καλαμάτας, 10 μέλη κάθε καρναβαλικού πληρώματος θα συμμετάσχουν στη 2η Φάση Πλατείας, στο πλαίσιο των «Μυστικών της Πριγκίπισσας Ιζαμπούς».