Τελείωσε η… Οδύσσεια του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο, εμμένει στη στήριξη Βουδούρη

Τελείωσε η… Οδύσσεια του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο, εμμένει στη στήριξη Βουδούρη

Η χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα, έδωσε την αφορμή να ανοίξει και πάλι το θέμα της υποψηφιότητας του Οδυσσέα Βουδούρη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Παρά τις έντονες αντιδράσεις των κομματικών στελεχών στην Πελοπόννησο, αλλά και τις διαφωνίες της αριστερής πτέρυγας και άλλων στελεχών, η ηγεσία του κόμματος φέρεται να εμμένει στη στήριξη Βουδούρη, ενώ και ο ίδιος διαμηνύει ότι είναι αποφασισμένος να δώσει τη μάχη για την Περιφέρεια.
Από την πλευρά τους, οι διαφωνούντες, και κυρίως η Αριστερή Πλατφόρμα, ζητούσαν από την ηγετική ομάδα «να το ξανασκεφτεί», ώστε να επικρατήσει μια λύση που θα διασφαλίζει ενότητα και δυναμική νίκης στην Πελοπόννησο. Τελικά, όμως, δεν υπήρξε καν συζήτηση, αφού οι πρώτες πληροφορίες θέλουν το θέμα να μην τέθηκε καθόλου προς συζήτηση.
Έπειτα από διαβουλεύσεις και διεργασίες δύο εβδομάδων η πολιτική γραμματεία εκτίμησε τα δεδομένα και οριστικοποίησε την απόφασή της.  Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη υποψηφιότητα είχε και τους υποστηρικτές της από κάποιες νομαρχιακές επιτροπές, όπως, για παράδειγμα, της Λακωνίας, ενώ και στην Κορινθία φαίνεται να το ξανασκέφτονται και να τάσσονται, παρά τις αντιδράσεις, υπέρ για το καλύτερο αποτέλεσμα.
 
Δηλώσεις Οδ. Βουδούρη
Την πεποίθησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει αυτοδυναμία στις επόμενες βουλευτικές εκλογές εξέφρασε ο Οδυσσέας Βουδούρης, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον Λαφαζάνη.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ALPHA, ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τόνισε: «Η μάχη που θα δοθεί θα ‘ναι συλλογική, θα πρέπει να κινητοποιήσει όχι μόνο το σύνολο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κι άλλες δυνάμεις. Με τον Λαφαζάνη βρισκόμαστε στη Βουλή, τον εκτιμώ, είναι μαχητικός, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μαζί του. Δε με απασχολούν τα σχόλια, γιατί θα ήταν σαν να τροφοδοτώ το αντίπαλο στρατόπεδο, πράγμα που δε θέλω».
«Πιθανώς η υποψηφιότητα Τατούλη το 2010 κλήθηκε σαν αλλαγή, αλλά αυτά τα τρία χρόνια υπήρξε επιδείνωση. Η Πελοπόννησος είναι μια από τις πιο φτωχές περιφέρειες, αν και πλούσια περιοχή», πρόσθεσε.
Όσον αφορά στις επόμενες εκλογές, υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει αυτοδυναμία, που μπορεί να αγγίξει το 38%. «Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει ρότα, οι εκλογές του Μαΐου θα είναι το προοίμιο για αυτήν την αλλαγή» κατέληξε.
Να σημειωθεί πως την ερχόμενη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει μεγάλη εκδήλωση για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, με ομιλητές τον Αλέξη Τσίπρα, τη Ρένα Δούρου, που είναι υποψήφια στην περιφέρεια Αττικής και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας, στο Θέατρο Ακροπόλ.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη