Εθελοντική παρέμβαση του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

Εθελοντική παρέμβαση του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ  στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

Την διαγράμμιση των γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας ανέλαβε και ολοκλήρωσε ομάδα μελών της θεραπευτικής κοινότητας ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ. Στις αρχές Μαρτίου υπήρξε αίτημα προς το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου προκειμένου να βελτιωθούν οι αθλητικοί χώροι του σχολείου.
 
Έτσι τα μέλη της θεραπευτικής κοινότητας, αφού πρώτα έκαναν αυτοψία, αποφάσισαν να υλοποιήσουν την παρέμβαση δεδομένου ότι αφορά χώρους όπου αθλούνται παιδιά. Με μεράκι και θέληση διαγράμμισαν τα δύο γήπεδα (μπάσκετ και βόλεϊ), έβαψαν τις μπασκέτες, ενώ έκλεισαν με μπετό μια λακούβα στον χώρο του βόλεϊ όπου ήταν και αιτία ατυχημάτων όπως μας είπαν οι υπεύθυνοι του σχολείου.
 
Η παρέμβαση διήρκησε τρείς ημέρες και υλοποιήθηκε από επταμελή ομάδα της θεραπευτικής κοινότητας. Τα χρώματα τα διέθεσε δωρεάν ο Δήμος Καλαμάτας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου. Στην μεταφορά των μελών της θεραπευτικής κοινότητας συμμετείχε και ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου.
 
Οι θεραπευτικές κοινότητες που επιδιώκουν την απεξάρτηση του ανθρώπου από τα ναρκωτικά και την απελευθέρωσή του από τον φαύλο κύκλο της εξάρτησης, βρίσκουν στις κοινωνικές παρεμβάσεις έναν ισχυρό σύμμαχο για να καταπολεμήσουν το στίγμα και τον κοινωνικό αποκλεισμό και να αλλάξουν τον τρόπο που η κοινωνία αντιλαμβάνεται το πρόβλημα και αντιμετωπίζει τους εξαρτημένους.
 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ  στο τηλ.. 27210 -89482