Με σύμμαχο τον καιρό η μεγάλη παρέλαση του 2ου Καλαματιανού Καρναβαλιού

Με σύμμαχο τον καιρό η μεγάλη παρέλαση του 2ου Καλαματιανού  Καρναβαλιού

Σύμμαχος θα είναι όπως όλα δείχνουν ο καιρός αύριο , όπου θα διεξαχθεί η μεγάλη παρέλαση του 2ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, καθώς καταιγίδες προβλέπονται νωρίς το πρωί ενώ στη συνέχεια ο καιρός προβλέπεται άστατος με ανοίγματα και ασθενής βροχή… 

Αναλυτικά η πρόγνωση : 

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Κυριακή 2/3/2014 προβλέπεται άστατος.

Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως τις πρώτες μεσημβρινές ώρες ο ουρανός θα είναι νεφελώδης, με ελάχιστα μικρά ανοίγματα και αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή. Κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες, κυρίως σύντομης διάρκειας (όμβροι). Επίσης υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας τις πρώτες πρωινές ώρες. Από τις πρώτες μεσημβρινές έως τις βραδινές ώρες αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Τις βραδινές ώρες αναμένεται να μας επηρεάσει νέο χαμηλό από την Ιταλία. Οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και πάλι και αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μπόρες σύντομης διάρκειας (όμβροι). Τα φαινόμενα ενδέχεται να ξεκινήσουν λίγο νωρίτερα ή αργότερα ανάλογα με την κίνηση του χαμηλού.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-90%.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 3-4 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Δ-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 3-4 μποφόρ.

Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα)

πηγή: meteoclub.gr