Με επιτυχία ο 9ος Μαραθώνιος Μεσσήνης και το μυαλό των διοργανωτών ήδη στο 10ο… (φωτογραφίες)

Με επιτυχία ο 9ος Μαραθώνιος Μεσσήνης και το μυαλό των διοργανωτών ήδη στο 10ο… (φωτογραφίες)

Ο 9ος Μαραθώνιος Μεσσήνης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σήμερα το πρωί στη Μεσσήνη, με εκατοντάδες συμμετοχές στις τρεις διαδρομές και νικητή στα 42 χλμ. τον Τανούς Αμπντάλα του Εθνικού με χρόνο 2 ώρες 57 λεπτά και 8 δεύτερα.
Δεύτερος τερμάτισε ο Νίκος Μπούρας του Απόλλωνα Δυτικής Αττικής και 3ος ο Γιώργος Παπαγεωργίου του Συλλόγος Δρομέων Κορυδαλλού- Νίκαιας- Κερατσινίου.
Νικήτρια στις γυναίκες αναδείχθηκε η Σταυρούλα Μπάκα του ΣΔΥ Μεσσηνίας (3.37.19).
Στα 10 χλμ. 1ος τερμάτισε ο Βλάσης Καραβασίλης (39.28) του Τελμησσού, ακολούθησε ο 24χρονος Παναγιώτης Γιαννούτσος που έτρεξε χωρίς σύλλογο, ενώ το βάθρο πλαισίωσε ο Πέτρος Παπαδόπουλος του Μεσσηνιακού.
Στις γυναίκες κυριάρχησε ο ΣΔΥΜ με την Ελένη Εξερζόγλου 1η, την Παναγιώτα Χριστοπούλου 2η και την Καλλιόπη Μαντζουνέα 3η.
Ο Δημήτρης Μποσίνης του Μεσσηνιακού έκοψε το νήμα στα 3 χλμ, ενώ η Αριέτα Σαλιάι 7ο Δημοτικό Καλαμάτας ήταν το πρώτο κορίτσι που πέρασε τη γραμμή του τερματισμού, σε μια διαδρομή που προσέλκυσε περίπου 300 παιδιά! Πολύ ευχαριστημένοι με τον αγώνα όλοι οι συμμετέχοντες, αλλά και οι διοργανωτές (Δήμος Μεσσήνης-Ηλίας Ζαχαρόγιαννης-ΣΔΥ Μεσσηνίας) με την ομαλή διεξαγωγή και τα θετικά σχόλια της καθιερωμένης πια αθλητικής γιορτής της Μεσσήνης, έχουν ήδη στο μυαλό τους το 10ο Μαραθώνιο, ανεβάζοντας μάλιστα τον πήχη, με «άνοιγμα» στο εξωτερικό και δίνοντας, πιο συγκεκριμένα, ραντεβού για τις 29 Μαρτίου 2015… –
Στα αξιοσημείωτα και η βράβευση του Λούη Τσάτουμα, του κορυφαίου διεθνή άλτη του μήκους που κατάγεται από τη Μεσσήνη (την πλακέτα παρέλαβε από τον Δήμαρχο Μεσσήνης, Στάθη Αναστασόπουλο, ο πατέρας του πρωταθλητή μας).
Χ.Ε.