RE:Think Project: Δράσεις Απριλίου

RE:Think Project: Δράσεις Απριλίου

 
Ομάδα πρωτοβουλίας  «ξανασκέψου»
 
Μετά το πέρας μιας γεμάτης τριετίας το Re:Think Project έχει ήδη τοποθετήσει 24 κομποστοποιητές στην πόλη μας, έχει κάνει πολλά εργαστήρια και ενημερώσεις πάνω στην συνοικιακή κομποστοποίηση και έχει δραστηριοποιηθεί γενικότερα πάνω στην ιδέα και στην υλοποίηση δράσεων δημιουργικής ανακύκλωσης.
Με την επέκταση του πρότυπου δικτύου συνοικιακής κομποστοποίησης, που έχει εγκατασταθεί στην πόλη μας, να πλησιάζει, το Re:Think Project σας ενημερώνει για ορισμένες από τις δράσεις που θα πραγματοποιήσει στις αρχές Απριλίου.
1.  Συμμετοχή στην Εβδομάδα ανακύκλωσης του Δήμου Καλαμάτας: Το πρωί της Πέμπτης, της Παρασκευής και του Σαββάτου 3, 4 και 5 Απριλίου 2014 (10π.μ. έως 2 μ.μ.) θα βρισκόμαστε στον πεζόδρομο της Αριστομένους  προσφέροντας βιωματικά εργαστήρια κομποστοποίησης σε μαθητές των σχολείων της Καλαμάτας, θα δημιουργήσουμε σπορόφυτα χρησιμοποιώντας το κομπόστ απο τους εγκατεστημένους μέσα στην πόλη, κομποστοποιητές μας και παραδοσιακούς σπόρους από τους σποροφύλακες του αγροκτήματος Φοίφα και θα παρέχουμε γενικότερες πληροφορίες για την οικιακή και συνοικιακή κομποστοποίηση, καθώς και για την δυνατότητα συμμετοχής στο δίκτυπ
Τα απογεύματα Πέμπτης και Παρασκευής 3 και 4 Απριλίου δίνουμε τη δυνατότητα σε γονείς και παιδιά να παρακολουθήσουν ανοιχτό εργαστήρι δημιουργικής ανακύκλωσης,δημιουργώντας αντικείμενα από ανακυκλώσιμα σκουπίδια.
2.  Συμμετοχή στη δράση Let’s do it: Την Κυριακή 6 Απριλίου καλούμε τους πολίτες για ένα εργαστήρι πάνω στον κομποστοποιητή της πλατείας Όθωνος.  Θα συζητήσουμε την πορεία του κομποστοποιητή, θα δείξουμε πως συλλέγουμε το κομπόστ, θα συλλέξουμε τα ονόματα όσων τον χρησιμοποιούν στην προσπάθεια δημιουργίας μητρώου κατοίκων που κομποστοποιούν τα απορρίμματα τους.  Τέλος θα μιλήσουμε για τα ανταποδοτικά οφέλη του δικτύου συνοικιακής κομποστοποίησης της πόλης μας.
Θα  γίνει καθαρισμός της πλατείας από εθελοντές και στην συνέχεια θα υπάρξει συμμετοχή στη δράση του Κέντρου Νέων στην οροφή του κτιρίου του  ,για την δημιουργία πράσινης ταράτσας. Ώρα συγκέντρωσης στην Πλατεία Όθωνος:  12 π.μ. Κυριακή 6 Απριλίου.