Μανώλης Μάκαρης: Στόχος μας να υπερασπιστούμε τους συνανθρώπους μας

Μανώλης Μάκαρης: Στόχος μας να υπερασπιστούμε  τους συνανθρώπους μας

Ο χαιρετισμός του υποψήφιου δημάρχου Καλαμάτας στην προχθεσινή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ
 
Στην προχθεσινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας και επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες», Μανώλης Μάκαρης
Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ο συνδυασμός μας είναι μια πλατιά λαϊκή συμμαχία πολιτών, απ’ όλους τους χώρους, που συναντήθηκαν αυτά τα 4 χρόνια των μνημονίων σε κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης. Ιδίως υπέρ των αδύνατων συμπολιτών μας.
Πλαισιώνεται από πολιτικές και αυτοδιοικητικές δυνάμεις, που χρόνια τώρα διατυπώνουν ένα σαφή και συγκροτημένο λόγο. Με γνώση για τα προβλήματα και όραμα για το Δήμο.
Ενεργοποιηθήκαμε, γιατί θέλουμε ν’ αλλάξουμε μια αυταρχική, αλαζονική, “ενός ανδρός αρχή”. Που λειτούργησε ως τοποτηρητής της κυβέρνησης, της τρόικας και του Φούχτελ. Εφαρμόζοντας τις πολιτικές τους.
Θέλουμε έναν Ανοιχτό Δήμο με Ενεργούς Πολίτες. Για να αναλάβουν την πόλη τους. Να αποκαταστήσουν την κοινωνική συνοχή. Να κερδίσουν τη μάχη της καθημερινότητας. Να δουλέψουν συλλογικά για το μέλλον, την παραγωγική ανασυγκρότηση και την αναγέννηση του τόπου μας.
Η κρίση και η διαχείρισή της έφεραν και εδώ τα αποτελέσματα που βιώνει και η υπόλοιπη Ελλάδα. Ύφεση, ανεργία, λουκέτα, νέα φτώχεια, φυγή των νέων, κατάρρευση των δομών πρόνοιας.
Επιτρέψτε μου, ως νοσοκομειακός γιατρός και πρόεδρος των συναδέλφων μου, να αναφερθώ σε αυτό που βεβαίως και εσείς γνωρίζετε. Το δημόσιο σύστημα υγείας δέχεται αλλεπάλληλα μεθοδικά πλήγματα με τελικό στόχο τη διάλυσή του. Οι ανασφάλιστοι αλλά και οι ασφαλισμένοι που αδυνατούν να καλύψουν τη συμμετοχή τους έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, την ώρα που η πρωτοβάθμια φροντίδα καταργήθηκε και οι ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό κι αναλώσιμα στο νοσοκομείο είναι τραγικές.
Ο κόσμος αφήνεται συνειδητά στην τύχη του. Προωθείται η πλήρης εμπορευματοποίηση του δημόσιου αγαθού της υγείας. Έχουμε χρέος όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να το αποτρέψουμε. Να υπερασπιστούμε τη ζωή και την αξιοπρέπεια των συνανθρώπων μας. Γι’ αυτό η αλληλεγγύη και η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης αποτελούν την κύρια προγραμματική μας δέσμευση. Το κύριο μέλημά μου προσωπικά».
Α.Π.