Παρουσίαση του ανοιχτού γήπεδου Μπάσκετ έκανε η Καλαμάτα ΄80 (φωτογραφίες)

Παρουσίαση του ανοιχτού γήπεδου Μπάσκετ έκανε η Καλαμάτα ΄80 (φωτογραφίες)

Δημιουργεί εστίες άθλησης… Βάζει τα θεμέλια για ένα καλύτερο αύριο

ΑΤΥΠΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΤΕΝΤΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Του Νίκου Μπαλόπουλου

Η σκέψη κάποιων ανθρώπων της διοικούσας επιτροπής του τμήματος μπάσκετ της Καλαμάτα 80 ν’ αποκτήσει ο Σύλλογος το δικό του «κλειστό» χώρο, στην ευρύτερη περιοχή της Τέντας, πήρε σάρκα και οστά μέσα από την παραχώρηση, από τον Δήμο Καλαμάτας, του περιφραγμένου κομματιού στις εγκαταστάσεις νότια του κλειστού γυμναστηρίου και βόρεια των εργατικών κατοικιών της ΔΕΑΚ. Μιλάμε για αθλητικές εγκαταστάσεις που έδειχναν αφημένες στην τύχη τους – το αρχικό σχέδιο περιελάμβανε δράση κυρίως από το χώρο του τένις – αλλά που πλέον έχουν τελείως διαφορετική εικόνα, κάτι που προέκυψε μέσα από τη σκληρή και προσωπική δουλειά των ανθρώπων της διοικούσας επιτροπής και των φίλων του Συλλόγου, που έκαναν όλα όσα δεν είχαν γίνει από τους υπευθύνους, δίνοντας μάλιστα μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση. Ενός χώρου που θ’ αποτελέσει εστία άθλησης στη συγκεκριμένη περιοχή, δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα στην ομάδα της Καλαμάτα 80 να βάλει τα θεμέλια για ένα καλύτερο μπασκετικό αύριο. Αυτό θα γίνει μέσα από τη μεγαλύτερη χρονικά ενσωμάτωση των πιτσιρικάδων στα προγράμματα προπόνησης που δημιουργούν οι υπεύθυνοι του προπονητικού επιτελείου των «Λύκων», που είχαν άλλωστε το συγκεκριμένο πλάνο στο μυαλό τους όταν σκέφθηκαν το όλο εγχείρημα. Οι ώρες στο κλειστό της Τέντας είναι λιγοστές για ένα σωματείο με εκατοντάδες αθλητές και το γήπεδο που παρουσιάστηκε άτυπα χθες δίνει τη δυνατότητα για μεγαλύτερη εμπλοκή στις προπονήσεις, ακόμη και για τα μεγάλα αγωνιστικά τμήματα.
Η παρουσίαση είχε όπως προαναφέραμε άτυπη μορφή, και αυτό αποφασίστηκε από τους ανθρώπους της διοικούσας επιτροπής λόγω της χρονικής περιόδου και των εκλογών και η όλη διαδικασία ξεκίνησε με μια σύντομη αναφορά του πρωτεργάτη του μπασκετικού οικοδομήματος της Καλαμάτα 80, του Δημήτρη Αβδάλα… «Στο χώρο αυτό δεν υπήρχε τίποτα πριν από λίγο καιρό, δουλέψαμε εθελοντικά πολλά άτομα και βλέπετε το αποτέλεσμα. Θεωρούμε ότι το γήπεδο θα βοηθήσει αφενός τον αθλητισμό και αφετέρου την ομάδα μας, αφού θα δώσει την ευχέρεια για πολλές προπονήσεις κυρίως στα μικρά παιδιά».
Από την πλευρά του και εκ μέρους της διοικούσας επιτροπής, που έδωσε σύσσωμη το «παρών», ο Βασίλης Κονταργύρης επισήμανε… «Όλο αυτό έγινε μέσα σε περίπου δύο εβδομάδες, με λίγο κόστος, αλλά πολύ μεράκι και δουλειά. Για μας είναι μόνο η αρχή, καθώς τα καλύτερα έρχονται. Θα ήθελα από την πλευρά μου να ευχαριστήσω τον κ. Νίκα και τον κ. Αδαμόπουλο, που έπαιξαν ρόλο στο να καθοριστεί το αποτέλεσμα, όπως επίσης και τους επαγγελματίες της πόλης που μας βοήθησαν. Θέλουμε να γίνει το γήπεδο και όλος ο χώρος εστία πρασίνου και άθλησης».
Τέλος, σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της Καλαμάτα 80 Απόστολος Τσόπελας, ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Γιάννης Αδαμόπουλος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θόδωρος Σταυριανόπουλος. Ανάμεσα σε άλλους παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Γιάννης Κουτραφούρης και μέλη του Δ.Σ., το σύνολο του τεχνικού επιτελείου της Καλαμάτα 80 (Αβδάλας, Γιαννακόπουλος, Παυλής, Τσιγαρίδης, Κορογώνας), πολλοί γονείς και βεβαίως αθλητές και αθλήτριες των τμημάτων του συλλόγου.