Τα σουβλάκια του Τζίμη θα φαγωθούν για ιερό σκοπό

Τα σουβλάκια του Τζίμη  θα φαγωθούν για ιερό σκοπό

Μόνο ως μεγάλη γιορτή αγάπης θα μπορούσε να εκληφθεί η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Δευτέρα, από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 6.00 το απόγευμα, στην πλατεία Αγίων Αποστόλων, με τίτλο «Σήμερα δε μαγειρεύουμε, τρώμε στου Τζίμη για το Ειδικό Σχολείο».
Τα έσοδα από την πώληση των εδεσμάτων θα διατεθούν για την ενίσχυση της προσπάθειας δημιουργίας αίθουσας αισθητηριακής ολοκλήρωσης στο 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο και Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας.
Εμφανώς συγκινημένος ο διευθυντής του σχολείου, Μαν. Κωνστάνταρος, ανέφερε χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο χώρο του Ειδικού Σχολείου, πως όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα ισότιμης συμμετοχής στις εκφάνσεις της ζωής με παροχή ίσων ευκαιριών. «Ό,τι αναλάβαμε, ήταν δύσκολο, καθώς υπάρχει έλλειψη χώρου, πρόβλημα που ξεπεράστηκε με την ανταπόκριση της σχολικής επιτροπής και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας», σημείωσε και πρόσθεσε πως η κατασκευή μιας αίθουσας αισθητηριακής ολοκλήρωσης κοστίζει περίπου 12.000 ευρώ. «Κάναμε πολλές δράσεις για τη συγκέντρωση χρημάτων, που διατέθηκαν από φορείς και ιδιώτες οι οποίοι στήριξαν την προσπάθεια. Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώθηκε η ίδια εκδήλωση και πέρσι, οπότε συγκεντρώθηκαν 3.300 ευρώ».
Από όλες τις δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν, συγκεντρώθηκε ποσό 8.000 ευρώ και με βάση τις εκτιμήσεις του κ. Κωνστάνταρου, με τη διοργάνωση και αυτής τη Δευτέρα, η υλοποίηση του στόχου πλησιάζει.     
 
Η χρησιμότητα της αίθουσας
Από την πλευρά της, η εργοθεραπεύτρια Κωνσταντινιά Νατσιοπούλου αναφέρθηκε στη χρησιμότητα της συγκεκριμένης αίθουσας αισθητηριακής ολοκλήρωσης για την εξειδικευμένη εκπαίδευση των μαθητών με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, λέγοντας πως είναι απαραίτητη ως υποδομή, αφού εκεί θα μπορέσουν να βοηθηθούν στα ζητήματα της ομιλίας, του παιχνιδιού, της λεπτής κινητικότητας, της έκφρασης των συναισθημάτων τους. Με τη λειτουργία της αίθουσας, επισήμανε, θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των παιδιών και οι ανταποκρίσεις τους στις απαιτήσεις της καθημερινότητας.
 
«Να συμμετέχουν στην προσπάθεια»
Ο Τζίμης (Δημ. Μελιγκάκος) κάλεσε τους Καλαματιανούς να συμμετάσχουν στην προσπάθεια και να αγοράσουν ό,τι θέλουν, προκειμένου να δώσουν τα χρήματά τους για την ενίσχυση του Ειδικού Σχολείου. 
Το διάστημα που θα διαρκέσει η εκδήλωση θα παίζουν μουσική τα σχήματα: Η μέθοδος των τριών, Αλαμάνου Ρούλα, Σόφη Τσόγκα (πιάνο), Ευτυχία Δημητρακοπούλου (τραγούδι και φλάουτο) και Φιλοθέη Μαστέα (φλάουτο), Μάριος Σαρέλας (κιθάρα) και Δημ. Αθανασακόπουλος (μπουζούκι), Ηλίας Σιαμαρτζής (κιθάρα) και Γ. Τσούλος (μπουζούκι) και ο Τάκης ART Αλέκος Καλαποθάκης (κιθάρα).
Θα υπάρχει, επίσης, λαχειοφόρος αγορά και σε τρεις τυχερούς θα δοθούν έργα των Χρ. Ρηγανά (γλύπτη), Σουζάνας Μουρδουκούτα (ζωγράφου) και Νικ. Παναγιωτόπουλου (ζωγράφου).     

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου