1ο Μεσσηνιακό Φεστιβάλ γύρω από θέματα Αυτονομίας

1ο Μεσσηνιακό Φεστιβάλ  γύρω από θέματα Αυτονομίας

Την πρωτοβουλία να διοργανώσουν το 1ο Μεσσηνιακό Φεστιβάλ γύρω από θέματα Αυτονομίας τον Αύγουστο, στο παράκτιο δάσος της Ελαίας, ανέλαβαν και προωθούν, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, νέες και νέοι από την Τριφυλία!
Όπως αναφέρουν: «Εκφράζοντας μια ανάγκη(ανα)προσδιορισμού και κατανόησης της έννοιας της “Aυτονομίας” και των μηχανισμών εκείνων που την καθιστούν αναγκαία αλλά και εφικτή, καλούμε συνάνθρωπους, συλλογικότητες, χώρους και καλούς φίλους που ενδιαφέρονται και δραστηριοποιούνται γύρω από το εν λόγω θέμα, να συμμετάσχουν στο 4ημερο φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στις 21-24 Αύγουστου στο πανέμορφο, παρθένο δάσος της Ελαίας, στις εκβολές του πόταμου “Νέδα” που ενώνει τη Μεσσηνία με την Ηλεία».
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «το φεστιβάλ διοργανώνεται από απλούς ανθρώπους της περιοχής και αποτελεί ιδέα και όνειρο που γεννήθηκε αρκετά χρόνια πριν και λαμβάνει χώρα σε μερικούς μήνες. Η συμμετοχή δε συνεπάγεται καμία οικονομική ή οποιαδήποτε άλλη επιβάρυνση. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα πραγματοποιούνται καθημερινά συλλογικές κουζίνες και θα διανέμεται σίτιση στους συμμετέχοντες χωρίς καμία επιβάρυνση. Τα βράδια θα ακολουθούν εκδηλώσεις και συναυλίες από αυτόνομες ομάδες – μπάντες. Το δάσος βρίσκεται πάνω στην ακτή και διαθέτει υπεραρκετό χώρο για ελεύθερο κάμπινγκ. Το ακριβές πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα».
Το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, στο θέατρο του Κάστρου Κυπαρισσίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των διοργανωτών και νέων σχετικά με το Φεστιβάλ και αντηλλάγησαν ιδέες και απόψεις, ενώ συζητήθηκαν και οργανωτικά θέματα.
Βασική ραχοκοκαλιά του προγράμματός του, η οποία ενδέχεται να τροποποιηθεί σε κάποιον βαθμό μέχρι την οριστικοποίηση του τελικού προγράμματος, έχει ως εξής:
21 Αυγούστου, 1η ημέρα, Αυτονομία στην ενέργεια: Ηλεκτρισμός από αυτοσχέδιες διατάξεις, εναλλακτικά καύσιμα κ.ά.
22 Αυγούστου, 2η ημέρα, Αυτονομία στην κοινότητα: Οικοκοινότητες, κοινόβια, κοινοτικές κολεκτίβες, φυσική δόμηση κ.ά.
23 Αυγούστου, 3η ημέρα, Αυτονομία στην τέχνη: Μουσική και δημιουργία ομάδων μακριά από μάνατζερς, δισκογραφικές και κάθετες δομές διάθεσης.
24 Αυγούστου, 4η ημέρα, Αυτονομία στην παραγωγή: Παραδοσιακοί σπόροι, Αγροτικές κολεκτίβες, παράκαμψη μεσαζόντων.
Συμπληρωματικά οι διοργανωτές σημειώνουν: «Όπως έχει προαναφερθεί, τις συζητήσεις και διαλέξεις θα διαδέχονται συναυλίες και άλλων ειδών ψυχαγωγικά προγράμματα. Το παραπάνω πρόγραμμα αποτελεί ένα προσχέδιο και περαιτέρω ιδέες, προτάσεις και συμβουλές είναι περισσότερο από ευπρόσδεκτες. Άτομα τα οποία γνωρίζουν αυτόνομες μπάντες ή ανθρώπους που σχετίζονται με το αντικείμενο του Φεστιβάλ και προτίθενται να μοιραστούν τις γνώμες και γνώσεις τους, παρακαλούνται να παραθέσουν τις προτάσεις στο link του Φεστιβάλ στο facebook ή να επικοινωνήσουν με τους παρακάτω:
Τασιγιώργος Χρήστος, Αριθμός τηλεφώνου: 6949154409, email: Christostasi@gmail.com, Νταϊάνα Κοσενάκη, Αριθμός τηλεφώνου: 6973468676, email: danette_ou@hotmail.com, Δημητρακάκης Θεόδωρος, Αριθμός τηλεφώνου: 6948007572, email: matzateo@hotmail.com και Σαμπαζιώτης Ιωάννης, Αριθμός τηλεφώνου: 6948581091, email: fubisampa@gmail.com. 

Του Ηλία Γιαννόπουλου