Εκδήλωση κατά των ναρκωτικών αύριο στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας

Εκδήλωση κατά των ναρκωτικών αύριο στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας

Εκδήλωση με ιδιαίτερο νόημα είναι αυτή που θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 8.30 το βράδυ, στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, με θέμα: «Πρόληψη είναι η αγάπη για τη ζωή», την οποία διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.
Για τη σημασία και το ρόλο της πρόληψης, αλλά και την εκδήλωση, μίλησαν χθες σε συνέντευξη Τύπου τα μέλη του ΚΕΠΕΠΨΥ, αλλά και εκπρόσωποι φορέων.
Ο πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης, Ευάγγ. Σιδερέας, αναφέρθηκε στα της εκδήλωσης, ευχαριστώντας ταυτόχρονα και όσους βοήθησαν για τη διοργάνωση και την πραγματοποίησή της, ενώ η επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου, Φωτεινή Βλαχοπουλιώτη, σημείωσε πως ο καθένας από τη δική του θέση μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη, προκειμένου οι νέοι να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους, να ονειρεύονται και να δημιουργούν, ακόμη και αν υπάρχει απογοήτευση και μοναξιά.
Όσον αφορά στο ΚΕΠΕΠΨΥ, ανέφερε πως κάθε ημέρα που περνά είναι μια Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, σημειώνοντας πως έχουν ήδη γίνει 110 παρεμβάσεις σε 1.930 μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. «Είναι μια σημαντική εκδήλωση, όλοι μαζί μπορούμε να περάσουμε το μήνυμα ότι πρόληψη είναι η αγάπη για τη ζωή», είπε καταλήγοντας.
 
Δηλώσεις
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Μεσσηνίας, αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, υπογράμμισε πως «είναι πιο φρόνιμο να χτίσεις γερά θεμέλια, παρά να κλαις μέσα στα χαλάσματα», θέλοντας να υπογραμμίσει τη σημασία και την αξία της πρόληψης.
Όπως είπε, υπάρχουν δυσκολίες της καθημερινότητας που επιβαρύνουν όλους, ενώ δήλωσε τη συμπαράσταση της Μητρόπολης Μεσσηνίας στο έργο του Κέντρου Πρόληψης. «Καλό το Μουντιάλ, αλλά προέχει η ψυχική και κοινωνική υγεία των νέων» κατέληξε, ζητώντας έτσι, έστω και έμμεσα, την παρουσία κοινού στην εκδήλωση.
Η αντιδήμαρχος Μαρία Οικονομάκου χαρακτήρισε σημαντικό το έργο του ΚΕΠΕΠΨΥ και δήλωσε πως ο Δήμος Καλαμάτας θα δώσει κάτι περισσότερο, που δεν είχε δώσει όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς να αναφέρει περισσότερες πληροφορίες.
Η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου, Άννα Φραγκιά, επισήμανε πως υπάρχει ζωή με ουσία, χωρίς ουσίες, και πρόσθεσε πως δε θα μπορούσε να απουσιάζει το σχολείο από μια τέτοια εκδήλωση. «Μας απασχολεί κι εμάς η πρόληψη, θέλουμε να δώσουμε ισχυρό στήριγμα και να δείξουμε ότι τα παιδιά του ΜΣΚ έχουν βρει έναν πολύ εποικοδομητικό δρόμο. Βρίσκονται μακριά από τα απρόοπτα, μέσα από τη μουσική. Αυτή είναι και η διέξοδός τους», είπε χαρακτηριστικά.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Χριστίνα Λαδά, επισήμανε τη συνεργασία Κέντρου και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο πλαίσιο των πρωτογενών προγραμμάτων. Και πρόσθεσε: «Με την κρίση και την κοινωνία σε απόγνωση, με το success story να μην είναι και τόσο success, υπάρχει μεγάλη σημασία στην ύπαρξη του Κέντρου. Οι εκπαιδευτικοί δε θα μπορούσαν να λείπουν από την προσπάθεια». Κάλεσε δε, όλους να πλαισιώσουν την εκδήλωση.
Πρόληψη είναι και ο αθλητισμός, σημείωσε ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, Στ. Ξυπόλυτος, επισημαίνοντας πως από την ίδρυσή του το 1985 στηρίζει την προσπάθεια των φορέων να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων. Τέλος, δήλωσε ότι ο Σύλλογος στηρίζει το έργο του ΚΕΠΕΠΨΥ.
Εκ μέρους της Ένωσης Γονέων Καλαμάτας ο κ. Γ. Κουρέτας μίλησε για το πολύ μεγάλο έργο του ΚΕΠΕΠΨΥ, παρά το ολιγάριθμο επιστημονικό προσωπικό, ενώ ζήτησε από γονείς και κηδεμόνες να συμμετέχουν, ώστε να δώσουν δύναμη στο έργο του Κέντρου. Έτσι, κάλεσε να συμμετέχουν στην προσπάθεια όλοι οι Δήμοι, όχι μόνο της Καλαμάτας και του Πύλου – Νέστορος.
«Θα δώσουμε τη μάχη μέσα στις οικογένειές μας», σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Μεσσηνίας, Χρ. Κορομηλάς, μιλώντας για πολλά περιστατικά που έχουν καταγραφεί. Τόνισε, μάλιστα, πως η εκδήλωση είναι αφορμή για καλύτερη ενημέρωση, προκειμένου οι γονείς να μπορούν να μιλήσουν στα παιδιά τους. «Δεν αντέχουμε άλλες απώλειες, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να πούμε ένα μεγάλο “όχι” στα ναρκωτικά», κατέληξε.
Με το δικό του τρόπο θα στηρίξει την προσπάθεια το Elite City Resort, όπως επισήμανε η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Γεωργία Γεωργαρά, αφού στηρίζει πρωτοβουλίες και ανθρώπους με όραμα.
Ως εκδήλωση υπέρ της ζωής και της ελευθερίας χαρακτήρισε την αυριανή εκδήλωση η εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Καλλιόπη Σπυροπούλου, η οποία αναφέρθηκε επίσης στις ώρες λειτουργίας του ΚΕΠΕΠΨΥ.
 
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου