Παρουσίαση 20ου Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (φωτογραφίες και βίντεο)


Παρουσιάστηκε χθες βράδυ στις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας που φέτος μάλιστα συμπληρώνει 20 χρόνια.
Φίλοι του χορού και φέτος γέμισαν το χώρο ώστε να μάθουν για τις παραστάσεις που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν.
Στην αρχή μίλησε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και ουσιαστικά μητέρα αυτού του Φεστιβάλ Βίκυ Μαραγκοπούλου, η οποία έκανε μια αναδρομή στα 20 χρόνια αυτού του Φεστιβάλ και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά είναι από τα λίγα φεστιβάλ που κατάφεραν να επιβιώσουν, ενώ τόνισε ότι μέσα από αυτό έχουν περάσει σπουδαίοι χορευτές.
Στη συνέχεια μίλησε ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας που αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες που ξεπεράστηκαν για να πραγματοποιηθεί και φέτος το φεστιβάλ χορού, δεν έκρυψε την πικρία του για τη μη προγραμματισμένη χρηματοδότηση από τους πόρους του ΕΣΠΑ, ενώ  έπλεξε το εγκώμιο της Βίκυς Μαραγκοπούλου για την προσφορά της σε αυτό το θεσμό, ενώ δήλωσε αισιόδοξος για την βιωσιμότητα του Μεγάρου Χορού.
Τέλος ακολούθησε η παρουσίαση των παραστάσεων του φετινού 20ου Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας από τη Στεργιανή Τζιντζιλώνη.

http://youtu.be/Dq9dbOI0YJU