Ασφαλιστικά μέτρα από κατοίκους του Πεταλιδίου για να προστατεύσουν τις ιδιοκτησίες τους


Το Πρωτοδικείο Καλαμάτας αναμένεται να δώσει απάντηση στο αίτημα λήψης ασφαλιστικών μέτρων κατά του Ελληνικού Δημοσίου που υπέβαλαν 17 κάτοικοι του Πεταλιδίου, ζητώντας την έκδοση απόφασης για την κατασκευή έργου προστασίας των ιδιοκτησιών τους, που έχουν υποστεί ζημιές εξαιτίας του κυματισμού της θάλασσας στην περιοχή από τη «Βρύση του Ψεύτη» έως περίπου το ύψος του αλιευτικού καταφυγίου.
Η εκδίκαση της αίτησης λήψης ασφαλιστικών μέτρων συζητήθηκε προχθές και σύμφωνα με όσα μας είπε ο δικηγόρος Γ. Φουσέκης, ο οποίος άσκησε πρόσθετη παρέμβαση εκ μέρους του Δήμου Μεσσήνης υπέρ των κατοίκων, οι τελευταίοι επιθυμούν να επιτραπεί να γίνει πρόχειρο λιμενικό έργο μέσω της κατασκευής πέντε προβόλων, με σκοπό να σχηματιστεί αμμουδιά και να αποφευχθεί η περαιτέρω ζημία στην παραλία και, κατά συνέπεια, στις περιουσίες τους.
Με το σχηματισμό προσάμμωσης οι πρόβολοι θα απομακρυνθούν, ενώ με τον τρόπο αυτό εκτιμούν ότι θα δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα, αφού για να ξεκινήσει μια κανονική διαδικασία και να ολοκληρωθεί, απαιτείται ικανό χρονικό διάστημα. Αν δε γίνει κάποιο έργο, οι ιδιοκτησίες τους θα εξαφανιστούν.
Ο Δήμος Μεσσήνης, σύμφωνα με τον κ. Φουσέκη, θα συνδράμει την προσπάθεια στα μέτρα των δυνατοτήτων του, ενώ το κόστος της παρέμβασης υπολογίζεται μεταξύ 30-50.000 ευρώ.
Από την άλλη πλευρά, το Ελληνικό Δημόσιο υποστήριξε πως πρέπει να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία.
Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί περί τα τέλη Αυγούστου.
Χ.Χ.