Γ. Αργυράκης: «Το ΥΠΕΚΑ επέλεξε, εμείς παρακολουθούμε την τήρηση των όρων»


ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ

 Της Βίκυς Βετουλάκη
 
Την ικανοποίησή του για την έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων του έργου της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Απορριμμάτων εξέφρασε χθες, σε δηλώσεις του, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Γιάννης Αργυράκης.
Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η επιλογή των περιοχών έγινε από το ΥΠΕΚΑ και η Περιφέρεια θα παρακολουθεί την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων που εγκρίθηκαν.
 
Ενισχύεται ο στόχος της ανάπτυξης
Ο κ. Αργυράκης σημείωσε αρχικά ότι η καθαριότητα, η διαχείριση των σκουπιδιών και η προστασία του περιβάλλοντος θεωρούνται εκ των βασικών κριτηρίων που δείχνουν το πολιτιστικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο μιας περιοχής. Συμπλήρωσε δε, ότι η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων είναι η αφετηρία να συμπεριλαμβάνεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ιδιαίτερα η Μεσσηνία, στις περιοχές αυτές. Και πρόσθεσε: «Δεν αρκεί η κατασκευή και η βελτίωση στα έργα υποδομής, αν δε συνοδεύεται και από το σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος. Η διαχείριση των απορριμμάτων και η προστασία του περιβάλλοντος ενισχύουν το σκοπό της ανάπτυξης. Ως Περιφέρεια Πελοποννήσου αισθανόμαστε ικανοποίηση για την εξέλιξη αυτή και, όπως τόνισε και ο περιφερειάρχης, θα παρακολουθούμε την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων».
 
Το ΥΠΕΚΑ διάλεξε
Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις για την επιλογή της Καλλιρρόης, ο κ. Αργυράκης είπε ότι η Περιφέρεια προχώρησε ένα διαγωνισμό μέσα σε δύσκολες συνθήκες,  με στόχο να επιλυθεί το πρόβλημα: «Δεν είμαστε εκείνοι οι οποίοι λέμε με το ζόρι να πάνε ή να μην πάνε τα σκουπίδια σε κάποιο συγκεκριμένο μέρος. Όλη η διαβούλευση και η εκτίμηση όλων των δεδομένων, οδήγησαν στη μελέτη που υποβλήθηκε και προτάθηκαν οι συγκεκριμένοι χώροι, μεταξύ αυτών και η Καλλιρρόη. Εμείς παρακολουθούμε αυτές τις προτάσεις. Εμείς δε διαλέξαμε. Η Καλλιρρόη ήταν αποτέλεσμα μιας ολοκληρωμένης διαβούλευσης και αξιολόγησης όλων των πιθανών περιοχών και αυτό έγινε από το ΥΠΕΚΑ, το οποίο και τις ενέκρινε».
Κατέληξε, μάλιστα, λέγοντας πως και η ΠΕΔ και ο ΦΟΣΔΑ, πλην του Δήμου Οιχαλίας, γνωμοδότησαν θετικά.