Εκδικάζεται η απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά 47χρονου


Ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με την απολογία του 42χρονου κατηγορουμένου η υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά 47χρονου φούρναρη πέρυσι στην Καλαμάτα, η οποία εκδικάζεται από την προηγούμενη εβδομάδα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κυπαρισσίας.
Το περιστατικό συνέβη πέρυσι τον Ιούνιο. Ο 47χρονος είχε καταλήξει στο νοσοκομείο μαχαιρωμένος στην κοιλιακή χώρα από κουζινομάχαιρο, όταν πήγε να πάρει από το σπίτι του 42χρονου την ανήλικη κόρη του, την οποία ο τελευταίος δεν άφηνε να φύγει.
Ο 42χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της οπλοφορίας και οπλοχρησίας και είναι προφυλακισμένος.
 
Από ζήλεια
Λίγους μήνες πριν από το περιστατικό ο 42χρονος κατηγορούμενος οδηγήθηκε σε διάσταση με τη σύζυγό του, η οποία έφυγε από το σπίτι και ζούσε αλλού με τα τρία τους παιδιά. Αυτό, καθώς φαίνεται, δεν μπορούσε να το δεχτεί  και συνέχιζε να την ενοχλεί, κατηγορώντας την για εξωσυζυγικές σχέσεις.
Η γυναίκα είχε εργασθεί στο φούρνο του 47χρονου και είχε γνωρισθεί με την τότε 17χρονη κόρη του. Πέρυσι δε, από το Μάιο, τη φιλοξενούσε στο σπίτι της, καθώς είχε έρθει από το εξωτερικό, όπου διαμένει με τη μητέρα της. Η 17χρονη γνώριζε και τον εν διαστάσει σύζυγο της γυναίκας, στον οποίο και γνωστοποίησε ότι η σύζυγός του είχε εξωσυζυγικές σχέσεις.
Αυτή ήταν και η αιτία που το μεσημέρι, στις 10 Ιουνίου 2013, έγινε καυγάς μεταξύ των δύο γυναικών, με τη γυναίκα να επισημαίνει στην ανήλικη ότι την έχει εκθέσει ανεπανόρθωτα στον άντρα της, με τον οποίο ήθελε να επανασυνδεθεί. Μάλιστα, υπήρξε έντονος καυγάς και με το σύζυγό της, όταν την κάλεσε στο τηλέφωνο και της απηύθυνε κατηγορίες.
Στη συνέχεια ο 42χρονος τηλεφώνησε στην ανήλικη και της ζήτησε φορτικά να πάει από το σπίτι του, για να του αποκαλύψει τις σχέσεις της εν διαστάσει συζύγου του, μιας και είχαν γίνει φίλες και έμεναν μαζί.
 
«Τρελάθηκε»
Η 17χρονη πήγε στο σπίτι του 42χρονου και παραδέχθηκε ότι η σύζυγός του έχει εξωσυζυγικές σχέσεις. Ο 42χρονος κάλεσε τη γυναίκα του στο τηλέφωνο και την έβρισε, ενώ η τελευταία τηλεφώνησε στον πατέρα της ανήλικης, τον 47χρονο φούρναρη, ζητώντας του να πάει να πάρει την κόρη του από το σπίτι του 42χρονου.
Ο 42χρονος ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος και αν και το ζήτησε, δεν επέτρεπε στη 17χρονη να φύγει, ρωτώντας την τι άλλο γνωρίζει. Ακολούθως τηλεφώνησε σε έναν άντρα και διαπληκτίσθηκαν, ενώ λίγη ώρα αργότερα αυτός ο άντρας πέρασε με μηχανάκι έξω από το σπίτι. Τότε ο 42χρονος πήρε από την κουζίνα ένα μαχαίρι, με λάμα μήκους 10 εκατοστών, και βγήκε από το σπίτι βρίζοντας το δικυκλιστή, ο οποίος έφυγε.
Ο πατέρας της ανήλικης λίγο μετά έφτασε στο σημείο και είδε κοντά στο σπίτι του κατηγορουμένου, στο πεζοδρόμιο, τη γυναίκα του με τα παιδιά τους. Ο 47χρονος φούρναρης χτύπησε το κουδούνι, φωνάζοντας στο 42χρονο να αφήσει τη 17χρονη να φύγουν. Ο 42χρονος του φώναξε να φύγει, ενώ άνοιξε την πόρτα με το αριστερό χέρι, κρύβοντας το δεξί που κρατούσε το μαχαίρι.
Όταν άνοιξε την πόρτα, αρνήθηκε να αφήσει τη 17χρονη, την οποία είχε σε μια ιδιότυπη ομηρία, ενώ εντελώς απροειδοποίητα έπληξε με το μαχαίρι στην κοιλιά τον 47χρονο πατέρα της.
Πάνω στην ένταση ο 47χρονος δεν αντιλήφθηκε ότι ο 42χρονος τον είχε μαχαιρώσει και άρχισε να παλεύει μαζί του, ενώ η ανήλικη τους παρακαλούσε να σταματήσουν. Τότε, η 17χρονη έσπρωξε δυνατά τον 42χρονο, με αποτέλεσμα να του πέσει το μαχαίρι και να προλάβει να το κλωτσήσει μακριά, πριν το ξαναπάρει.
Η συμπλοκή των δύο αντρών συνεχίσθηκε και στο πεζοδρόμιο, μέχρι που ο 47χρονος κατάφερε να αναχαιτίσει προσωρινά τον 42χρονο, να μπει με την κόρη του στο αυτοκίνητο και να φύγουν. Οδηγώντας είδε ότι αιμορραγούσε ακατάσχετα στην κοιλιά και μόνος του οδήγησε ως το νοσοκομείο. Μάλιστα, στην προσπάθειά του να πάει γρήγορα ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών.
Οι γιατροί εκεί διαπίστωσαν ότι είχε τραύμα στην άνω κοιλία, μεγάλη ενδοκοιλιακή αιμορραγία και διαμπερή τραύματα στο στομάχι και το επιγάστριο.
Ο 42χρονος δράστης είχε κρυφτεί μετά το περιστατικό και συνελήφθη επτά ημέρες αργότερα, αρνούμενος τις κατηγορίες ότι μαχαίρωσε τον 47χρονο.

Της Βίκυς Βετουλάκη