Ελικόπτερο ξερίζωσε χασισοφυτεία


Την πρώτη μεγάλη χασισοφυτεία του καλοκαιριού εντόπισε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας στον πρώην Δήμο Νέστορος, ξεριζώνοντας 315 χασισόδεντρα.
Αν και ύποπτος εθεάθη στην περιοχή κοντά στη χασισοφυτεία, δε στάθηκε δυνατό εκείνη τη στιγμή να συλληφθεί, ενώ από τη Δίωξη Ναρκωτικών έχουν γίνει αρκετές προσαγωγές.
 
Το ελικόπτερο
Το ελικόπτερο της Αστυνομίας εξερεύνησε τις προηγούμενες ημέρες ύποπτους χώρους στη Μεσσηνία για καλλιέργεια χασίς. Στον πρώην Δήμο Νέστορος, στη αγροτοδασική περιοχή «Δρακόραχη», ανάμεσα στα χωριά Κούμαρο και Βλάσση, το ελικόπτερο εντόπισε χασισοφυτεία. Κοντά σε αυτή εντόπισε άτομο να κινείται, αλλά εκμεταλλευόμενο το δύσβατο της περιοχής, κατάφερε να διαφύγει. Τελικά, χθες το πρωί οι αστυνομικοί εξερεύνησαν την περιοχή και εντόπισαν έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον οποίο καλλιεργούνταν 315 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,2 έως 1,5 μέτρο περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, βρέθηκε και κατασχέθηκε  εξοπλισμός καλλιέργειας (λιπάσματα, γλάστρες, γεωργικά εργαλεία κ.ά.) και χασίς 175 γραμμαρίων. Επίσης, μια αυτοσχέδια δεξαμενή, κατασκευασμένη με νάιλον και πέτρες, η οποία είχε τοποθετηθεί στο υψηλότερο σημείο της φυτείας. Τα δενδρύλλια ποτίζονταν με λάστιχο και φυσική ροή του νερού.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, από το οποίο έγιναν και προσαγωγές υπόπτων. Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν τη φυτεία. 

Της Βίκυς Βετουλάκη