Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους οφειλέτες του Δήμου Μεσσήνης


ΟΠΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Ι. ΜΠΡΑΤΣΙΑΚΟΣ
 
Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους
οφειλέτες του Δήμου Μεσσήνης  
 
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
 
Πολύ ευνοϊκή για τους δημότες που οφείλουν χρήματα στο Δήμο από διάφορα τέλη χαρακτήρισε ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης, Ι. Μπρατσιάκος, τη νέα ρύθμιση που επιτρέπει τη διαγραφή των προστίμων και προσαυξήσεων που έχουν επιβληθεί. 
Όπως ανακοίνωσε χθες στους δημοσιογράφους, στη ρύθμιση αυτή περιλαμβάνονται οφειλές από τέλη ύδρευσης και άρδευσης, τέλος παρεπιδημούντων, τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, παραβάσεις ΚΟΚ κ.λπ.
Ο κ. Μπρατσιάκος κάλεσε τους δημότες – οφειλέτες να προσέλθουν στην Ταμειακή Υπηρεσία έως τις 13 Αυγούστου και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Ανέφερε ως παράδειγμα ότι αν υπάρχει συνολική οφειλή 10.000 ευρώ, το αρχικό ποσό της οποίας ήταν 5.000 ευρώ που θα εξοφληθεί, διαγράφονται όλα τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις. Αν κάποιος δεν έχει τη σχετική δυνατότητα, υπάρχουν και άλλοι τρόποι ρύθμισης, όπως για κεφάλαιο έως 5.000 ευρώ γίνεται ρύθμιση για την καταβολή του σε 24 μηνιαίες δόσεις και διαγράφεται το 80% των προσαυξήσεων και των προστίμων.
«Μετά την πάροδο της 13ης Αυγούστου οι δημότες – οφειλέτες θα πρέπει να έχουν υπόψη τους πως είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε το νόμο προς όλους, να διακόψουμε τις παροχές νερού και να δεσμεύσουμε τη φορολογική ενημερότητα των υπόχρεων, αλλά και γενικότερα να προχωρήσουμε σε ενέργειες που δεν είναι επιθυμητές για εμάς. Καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν αυτή την εποχή, αλλά δίνεται η ευκαιρία τακτοποίησης των οφειλών», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως υπάρχει ευνοϊκή ρύθμιση και για τα τέλη κατάληψης των κοινόχρηστων χώρων. Έως το 2013 όσοι μίσθωναν τέτοιους χώρους, ήταν υποχρεωμένοι να καταβάλλουν κατευθείαν το μίσθωμα. Πλέον, δίνεται η δυνατότητα καταβολής του 30% και του υπολοίπου σε 4 μηνιαίες δόσεις. Η σχετική προθεσμία λήγει στις 20 Ιουλίου και μετά το πέρας της θα αρχίσουν νέοι έλεγχοι και επιβολή προστίμων.
Όπως ανέφερε, το ποσό της συνολικής οφειλής πριν από τη ρύθμιση ξεπερνούσε τα 800.000 ευρώ, ενώ η ροή που υπάρχει είναι ικανοποιητική, καθώς μέχρι στιγμής η προσέλευση των οφειλετών έχει ξεπεράσει το 30%. Άφησε, δε, ανοιχτό το ενδεχόμενο ραγδαίας αύξησης του ποσοστού τις τελευταίες ημέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας.