Ζητά ελέγχους για παραεμπόριο το Επιμελητήριο


Να γίνουν έλεγχοι για παραεμπόριο στις περιοχές Πύλου και Κορώνης ζητά ο πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας,
Δημήτριος Μανιάτης, από το δήμαρχο Πύλου – Νέστορος, Δημήτριο Καφαντάρη και τους διευθυντές των Αστυνομικών Τμημάτων Πύλου και Κορώνης.
Όπως αναφέρει σε έγγραφό του: «Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα και τον επαγγελματικό κόσμο, το παράνομο υπαίθριο εμπόριο συνεχίζεται, δυστυχώς, με αυξανόμενους ρυθμούς. Οι δε παράνομοι πλανόδιοι μικροπωλητές έχουν στήσει την “επαγγελματική” τους στέγη σε άπειρα σημεία της Μεσσηνίας.
Με την παρούσα επιστολή και ύστερα από καταγγελίες μελών μας, για παράνομους μικροπωλητές που εμφανίζονται καθημερινά και σταθμεύουν τα οχήματά τους ή στήνουν τους πάγκους τους, σε κεντρικά σημεία στις περιοχές της Πύλου και της Κορώνης, καθιστώντας αθέμιτο ανταγωνισμό με τα εμπορικά καταστήματα των εν λόγω περιοχών, θέλουμε να σας παρακαλέσουμε θερμά όπως προβείτε άμεσα σε έλεγχο των παραπάνω μικροπωλητών, προκειμένου να εξακριβώσετε τη νομιμότητα ή μη οποιασδήποτε άσκησης εμπορικής δραστηριότητας εκ μέρους των.
Με τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε στο αίτημά μας για να περιορίσουμε την έξαρση του παραεμπορίου, που ταλανίζει την περιοχή μας, υπερασπιζόμενοι το νόμιμο εμπόριο, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, να μας γνωρίσετε τα αποτελέσματα των ερευνών σας».