«Ζούγκλα» οι δημοτικοί χώροι, αλλά ο Δήμος Τριφυλίας καθαρίζει ιδιωτικούς! (φωτογραφίες)


Θυμό, οργή, αγανάκτηση και απόγνωση αισθάνθηκαν χθες κάτοικοι της Κυπαρισσίας, βλέποντας μηχανήματα με προσωπικό του Δήμου Τριφυλίας να καθαρίζουν ιδιωτικούς χώρους και ακριβώς δίπλα να είναι δημοτικοί χώροι που έχουν μετατραπεί σε ζούγκλα, με χορτάρια, καλάμια, μπάζα. Όλα αυτά δίπλα στην παραλία του Αϊ-Λαγούδη και τη Γιαννίτσαινα.
Όπως κατήγγειλαν στο «Θ» κάτοικοι της Κυπαρισσίας, χθες το πρωί είδαν έκπληκτοι μηχάνημα (τσάπα) και φορτηγό του Δήμου στον παραλιακό δρόμο και νόμισαν πως, επιτέλους, αποφάσισε να καθαρίσει την ασχήμια στην παραλία, στη δημοτική έκταση του νέου σχεδίου πόλεως. Μια εικόνα που είναι ντροπιαστική και άκρως προσβλητική για κατοίκους, επισκέπτες, αλλά και την ίδια την πόλη, με τόνους μπάζα, χορτάρια δύο και πλέον μέτρων, καλάμια και κάθε λογής σκουπιδαριό, δίπλα στην παραλία και το Νηπιαγωγείο!
Για τη θλιβερή και απαράδεκτη αυτή εικόνα πολλές φορές έχουμε γράψει στο «Θ». Μάταια όμως. Η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας μόνο κάτι «ψευτοπασαλείμματα» είχε κάνει τα προηγούμενα χρόνια, έπειτα από φωνές και διαμαρτυρίες! Ουσιαστικά και με πρακτικό αποτέλεσμα, καμία παρέμβαση στην τεράστια δημοτική έκταση από το Νηπιαγωγείο μέχρι την παλιά ντίσκο στη Γιαννίτσαινα!
Η ντροπιαστική εικόνα της παραλίας, όμως, είναι πρόβλημα και θέμα ουσίας, που έχει να κάνει με την αισθητική, το σεβασμό στο περιβάλλον και την ίδια την παραλία της Κυπαρισσίας, που θα έπρεπε, οι έχοντες την τοπική εξουσία, να φροντίζουν καθημερινά, για την προστασία της, την καθαριότητα, την υλοποίηση έργων υποδομής – υγιεινής με στόχο την αναβάθμιση και ανάδειξή της! Αντ’ αυτών, όμως, βλέπουμε το χάλι, με ανοιχτό, βεβαίως, το ενδεχόμενο πρόκλησης πυρκαγιάς, σε δημοτική έκταση, που ο Δήμος δεν καθαρίζει, ενώ την ίδια στιγμή καθαρίζει διπλανούς ιδιωτικούς χώρους.
Και δε θα είχε και κανένας αντίρρηση να συμβάλει ο Δήμος στην καθαριότητα, ακόμη και ιδιωτικών χώρων, εάν οι ιδιοκτήτες δεν είχαν τα μέσα ή τις δυνατότητες να μεταφέρουν τα σκουπίδια, τα μπάζα, τα κλαριά και τα χορτάρια που κόβουν από τους κήπους τους, αρκεί πρώτα η Δημοτική Αρχή να καθάριζε, για να μην αποτελούν εστίες μόλυνσης και πρόκλησης πυρκαγιάς, τους δημοτικούς χώρους και τις δημοτικές εκτάσεις, όπως στο νέο σχέδιο πόλεως στην παραλία, αλλά και στην παλιά ΕΤΕ.
Στην παλιά ΕΤΕ ο χώρος είναι τεράστιος και πριν χρόνια είχε διαμορφωθεί – στρωθεί με στουρνάρι και γαρμπίλι και λειτουργούσε ως ελεύθερο παρκινγκ, δίνοντας λύση στο τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Κυπαρισσίας. Κι αυτός ο χώρος, όμως, έχει μετατραπεί σε ζούγκλα από τα χορτάρια!