«Η γυναίκα της Ζάκυθος» τη Δευτέρα στην Αρχαία Μεσσήνη


Μια σπουδαία θεατρική παράσταση, το έργο του Διονυσίου Σολωμού «Η γυναίκα της Ζάκυθος», θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό της Μεσσηνίας, τη Δευτέρα 7 Ιουλίου, στο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης.
Για το λόγο αυτό χθες το μεσημέρι δόθηκε συνέντευξη Τύπου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Τη συνέντευξη άνοιξε ο πρόεδρος του «Διαζώματος», Σταύρος Μπένος, υπό την αιγίδα του οποίου (μαζί με το Φεστιβάλ Αθηνών) δίνεται η θεατρική παράσταση.
Ο ίδιος δήλωσε ενθουσιασμένος που το κοινό της Μεσσηνίας θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ένα τόσο σπουδαίο έργο, ενώ χαρακτήρισε την πρωταγωνίστρια, Όλια Λαζαρίδου, ως τη σπουδαιότερη Ελληνίδα ηθοποιό στις μέρες μας.
Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι η παράσταση χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το «Διάζωμα» και το Φεστιβάλ Αθηνών, χωρίς να χρησιμοποιήσουν καθόλου κρατικά χρήματα. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο σκηνοθέτης Δήμος Αβδελιώτης, ο οποίος δήλωσε συγκινημένος που θα βρεθεί στο Αρχαίο Θέατρο της Μεσσήνης, ενώ επισήμανε ότι είναι πολύ χαρούμενος που κατάφεραν να μεταφέρουν στο θέατρο ένα τόσο σπουδαίο έργο του εθνικού μας ποιητή. Μάλιστα, κάλεσε τον κόσμο να δει την παράσταση και να νιώσει τα λόγια του Διονυσίου Σολωμού σε έναν τόσο ιδιαίτερο αρχαιολογικό χώρο.
Εκ μέρους του θεατρικού σχήματος «ΣΥΝ 1- Μιχάλης Τούμπουρος», που συμμετέχει στην παράσταση, μίλησε η Όλγα Θεοδώρου. Όπως δήλωσε, είναι μεγάλη τιμή για τη θεατρική της ομάδα να λαμβάνει μέρος σε μια τόσο μεγάλη θεατρική παράσταση και ευχαρίστησε τους συντελεστές του έργου για την πρόσκληση. Επίσης, κάλεσε το κοινό της Μεσσηνίας να μη χάσει αυτή τη μοναδική παράσταση.
Τη συνέντευξη Τύπου έκλεισε η πρωταγωνίστρια του θεατρικού έργου, Όλια Λαζαρίδου, η οποία δήλωσε χαρούμενη που συμμετέχει σε μια παράσταση υπό την αιγίδα ενός ανθρώπου που εκτιμά πάρα πολύ, του Σταύρου Μπένου. Όσο για το έργο, το χαρακτήρισε ένα από τα σπουδαιότερα του Διονυσίου Σολωμού.
Με τη σειρά της κάλεσε κι αυτή τον κόσμο να παρακολουθήσει την παράσταση σαν να συμμετέχει, κρατώντας ένα κεράκι, όπως και να ακούσει με προσοχή τα σπουδαία λόγια του εθνικού μας ποιητή.