Η μάχη των μαχών για το Δήμο Μεσσήνης ξεκινά την… Τρίτη


Η πρώτη πράξη ενός μεγάλου – όπως προβλέπεται- δικαστικού αγώνα ξεκινά το πρωί της Τρίτης στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας, όπου θα συζητηθούν οι ενστάσεις που έχουν κατατεθεί κατά της ανακήρυξης  των αποτελεσμάτων των εκλογών της 18ης και της 25ης Μαΐου, με επίκεντρο το Δήμο Μεσσήνης.
Οι πλευρές των δύο «μονομάχων», τόσο του δημάρχου Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλου όσο και του υποψήφιου Γ. Τσώνη, έχουν προετοιμασθεί για ένα σκληρό και μακροχρόνιο αγώνα, αφού όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει και συνέχεια, με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όποια κι αν είναι η απόφαση του Εκλογοδικείου.
Ένσταση, εκτός από το Δήμο Μεσσήνης, έχει κατατεθεί και από υποψήφιο σύμβουλο στο Δήμο Πύλου – Νέστορος.
 
Απόφαση… προσεχώς
Το Εκλογοδικείο θα καταγράψει την Τρίτη τις θέσεις και τις προτάσεις των δύο πλευρών για το Δήμο Μεσσήνης, σε ό,τι αφορά την ένσταση του κ. Τσώνη και την αντένσταση του κ. Αναστασόπουλου.
Η απόφαση δε θα εκδοθεί την Τρίτη, αλλά το δικαστήριο θα αποσυρθεί και θα την ανακοινώσει το επόμενο διάστημα, με στόχο αυτό να γίνει πριν από την ανάληψη καθηκόντων των νέων Δημοτικών Αρχών την 1η Σεπτεμβρίου.
Με την επίσημη ανάρτηση της απόφασης των εκλογικών αποτελεσμάτων στο τέλος Ιουνίου από το Πρωτοδικείο Καλαμάτας, νέος δήμαρχος έχει ανακηρυχθεί ο κ. Αναστασόπουλος, με μία ψήφο διαφορά από τον κ. Τσώνη.
 
Ένσταση και αντένσταση
Αμέσως μετά την ανάρτηση της πρώτης πράξης κατατέθηκε από την πλευρά του κ. Τσώνη αίτημα επανακαταμέτρησης, το οποίο και ικανοποιήθηκε. Ακολούθως έγινε ανακήρυξη του κ. Αναστασόπουλου και λίγες ημέρες μετά ο κ. Τσώνης κατέθεσε ένσταση κατά του αποτελέσματος. Αυτή στρέφεται κατά του εκλογικού αποτελέσματος, κατά του επικεφαλής του επιτυχόντος συνδυασμού κ. Αναστασόπουλου, ενώ για δικονομικούς λόγους και κατά των εκλεγμένων δημοτικών του συμβούλων.
Η ένσταση περιλαμβάνει τις αιτιάσεις της πλευράς του κ. Τσώνη σχετικά με το κύρος και τη διαδικασία των εκλογών και ειδικότερα: νομικές πλημμέλειες, έγκυρα ψηφοδέλτια που θα έπρεπε να χαρακτηρισθούν άκυρα και ό,τι θεωρεί ότι πρέπει να ελεγχθεί από το Εκλογοδικείο.
Από την πλευρά του κ. Αναστασόπουλου κατατέθηκε αντένσταση, επίσης για ψηφοδέλτια που καταμετρήθηκαν υπέρ του κ. Τσώνη και εκτιμάται ότι είναι άκυρα, αλλά και για άκυρα ψηφοδέλτια του συνδυασμού του που θεωρεί ότι πρέπει να προσμετρηθούν υπέρ του.

Της Βίκυς Βετουλάκη