Θα κλείσουν παιδικές χαρές στο Δήμο Μεσσήνης


4 νέες πιστοποιήθηκαν

 
Προβληματικές και ακατάλληλες είναι αρκετές από τις 50 παιδικές χαρές του Δήμου Μεσσήνης, όπως προέκυψε από τον έλεγχο που έγινε στο πλαίσιο των πρόσφατων εντολών του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος.
Όπως γνωστοποίησε, έχει αποσταλεί ο κατάλογος των παιδικών χαρών στην αρμόδια επιτροπή, προκειμένου να προβεί σε αυτοψία και έλεγχο της καταλληλότητάς τους.
«Προσανατολιζόμαστε στο άμεσο κλείσιμο των επικίνδυνων παιδικών χαρών, κατόπιν εισήγησης της υπηρεσίας και απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία της πιστοποίησης για όσες παιδικές χαρές μπορούν να πιστοποιηθούν», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως οι εργασίες που πρέπει να γίνουν σε κάθε μία, ώστε να πιστοποιηθεί ο χώρος και να κριθεί η καταλληλότητα, είναι αρκετές και δαπανηρές. Σε όσες περιπτώσεις ο Δήμος αντέχει την οικονομική επιβάρυνση θα προβεί στις απαιτούμενες δαπάνες, ενώ θα στραφεί και σε άντληση χρηματοδότησης από διάφορα προγράμματα.
Ωστόσο, ο Δήμος Μεσσήνης θα έχει τέσσερις πιστοποιημένες παιδικές χαρές στο κεντρικό πάρκο Μεσσήνης, στη θέση Αγίου Ιωάννη, στην οδό Γ. Παπανδρέου και στη θέση των εργατικών κατοικιών, αφού έχουν ήδη τοποθετηθεί τα σχετικά όργανα και έτσι
ολοκληρώνονται δύο υποέργα της πράξης «Αστική Αναβάθμιση Μεσσήνης», προϋπολογισμού 320.000 ευρώ.
Ο κ. Αναστασόπουλος γνωστοποίησε, επίσης, πως ολοκληρώνεται το υποέργο «Επεκτάσεις δημοτικού φωτισμού εντός πόλεως Μεσσήνης», προϋπολογισμού 278.000 ευρώ, που εντάσσεται στην πράξη «Αστική Αναβάθμιση Μεσσήνης». Οι εργασίες, που θα ολοκληρωθούν άμεσα, προβλέπουν την κατασκευή ιστών φωτισμού σε διάφορους δρόμους της Μεσσήνης.