Κάποιοι διψούν και άλλοι ποτίζουν κήπους από το δίκτυο ύδρευσης στο Δήμο Μεσσήνης


Το νερό – νεράκι λένε κάτοικοι Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Μεσσήνης, σε Δάρα, Ριζόμυλο, Καρποφόρας, Μαθία και άλλα σημεία, ενώ την ίδια ώρα κάτοικοι άλλων κοινοτήτων χρησιμοποιούν το νερό της ύδρευσης για να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους, να πλύνουν τα αυτοκίνητά τους ή να κάνουν άλλες εργασίες, καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες.
Το περιστατικό ανέφερε χθες ο αντιδήμαρχος Σάκης Βλαχοδημητρόπουλος, ο οποίος σημείωσε πως τους καλοκαιρινούς μήνες, με την αύξηση του πληθυσμού και με δεδομένο ότι το δίκτυο ύδρευσης είναι μόνο για πόσιμο νερό, κάποιοι το στερούν από τους άλλους, αφού το χρησιμοποιούν για οποιαδήποτε άλλη χρήση, εκτός της προβλεπόμενης. Έτσι, συνέχισε, το στερούν από τους καταναλωτές. Ο κ. Βλαχοδημητρόπουλος ζήτησε από τους επαγγελματίες να συμβάλουν στο διάστημα του καλοκαιριού, ώστε να μην εμφανίζονται ζητήματα λειψυδρίας. Υπάρχουν Τοπικές Κοινότητες, σχολίασε, με προβλήματα επάρκειας νερού, λόγω του ποτίσματος κήπων και άλλων εργασιών και το πρόβλημα αυτό εντοπίζεται από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 11.00 το βράδυ.
Διευκρίνισε πως αδειάζουν με τις όποιες άλλες χρήσεις γίνονται οι δεξαμενές ύδρευσης, που αργούν να γεμίσουν, και για το λόγο αυτό παρατηρούνται οι διακοπές στην παροχή του νερού.
Χ.Χ.