Και το όνομα αυτού… Νίκος Κουρμπανάς


Ο 52ΧΡΟΝΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΙΠΕ ΤΟ ΝΑΙ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Του Νίκου Μπαλόπουλου

Οι συζητήσεις με τον Θύμιο Γεωργούλη δεν κατέληξαν σε συμφωνία, κυρίως λόγω της δυσκολίας του έμπειρου τεχνικού να βγει εκτός Λεκανοπεδίου, όμως αυτό δεν πτόησε τους διοικούντες της Καλαμάτας, που κινήθηκαν άμεσα για την εύρεση του ιδανικού προπονητή κι αυτού που θα οδηγήσει την ομάδα στην πολυπόθητη άνοδο.
Είχαμε γράψει από την πρώτη στιγμή ότι η 3άδα των «εκλεκτών» ήταν αυτή που αποτελούνταν από τους Κόλα, Γεωργούλη και Κουρμπανά και η διοίκηση ακολούθησε ακριβώς αυτή την πορεία.
Έστρεψε λοιπόν το βλέμμα της στον 52χρονο τεχνικό Νίκο Κουρμπανά, αφού δεν προχώρησαν οι δύο προηγούμενες περιπτώσεις, ο οποίος απάντησε αργά χθες το βράδυ θετικά και είναι πλέον ο διάδοχος του Μίλτου Γκόφα στο τιμόνι της ομάδας. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του “Θ” ο 52χρονος τεχνικός έχει βάλει ήδη σε λειτουργία το σχέδιο πρωταθλητισμού κάνοντας “έρευνα αγοράς” στο ποδοσφαιρικό στερέωμα για την εύρεση παικτών που θα μπορέσουν να δώσουν την ώθηση στην Μαύρη Θύελλα, προκειμένου να επιστρέψει στην Β’ Εθνική.
Θυμίζουμε ότι ο κ. Κουρμπανάς έγραψε λαμπρή διαδρομή ως ποδοσφαιριστής αγωνιζόμενος σε Παναθηναϊκό, Παναχαϊκή, Πανιώνιο και φορώντας το εθνόσημο οκτώ φορές, ενώ ως προπονητής έχει καθίσει στους πάγκους Αιολικού, Δόξας Βύρωνα, Μαρκό, Παναχαϊκής, Καλλιθέας, Φωστήρα, Κέρκυρας, Ολυμπιακού Βόλου, Λαμίας, Βύζαντα Μεγάρων και τα τελευταία χρόνια βρέθηκε στον Παναιγιάλειο με μεγάλη επιτυχία.
Από σήμερα ξεκινούν και οι επαφές με το υπάρχον υλικό, αυτό τουλάχιστον που έχει μείνει στην ομάδα, και κυρίως φουλάρουν οι μηχανές για ισχυροποίηση του έμψυχου δυναμικού

Κυκλοφορούν τα διαρκείας, σε εξέλιξη οικονομική ενίσχυση και ξεκαθαρίζει το γηπεδικό

Εν τω μεταξύ, θα κυκλοφορήσουν τα επόμενα 24ωρα τα εισιτήρια διαρκείας για τη νέα αγωνιστική περίοδο, η τιμή των οποίων θα κινηθεί στα περυσινά επίπεδα.
Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία οικονομικής ενδυνάμωσης της ομάδας και ήδη οι φίλοι της Καλαμάτας μπορούν να συνδράμουν ως οικονομική ενίσχυση, κάτι που είναι άλλωστε αναγκαίο προκειμένου η ομάδα να βαδίσει σε μονοπάτια πρωταθλητισμού.
Τέλος, θα ξεκαθαρίσει πιθανότατα σήμερα και το γηπεδικό, με τους ιθύνοντες της Μαύρης Θύελλας να περιμένουν την τελική απάντηση από την πλευρά της διοίκησης του Μεσσηνιακού.
Τα μέχρι τώρα μηνύματα ήταν απαισιόδοξα, όμως υπάρχει η αισιοδοξία ότι στο τέλος θα βρεθεί λύση και η Καλαμάτα θα αγωνιστεί στο συγκεκριμένο γήπεδο, κάτι που επιθυμούν άλλωστε από την πρώτη στιγμή οι διοικούντες της.

Γ. Ράλλης:
«Να μην ανησυχεί ο κόσμος της ομάδας»

Μιλήσαμε χθες με τον πρόεδρο της Καλαμάτας, Γιώργο Ράλλη, ζητώντας του να τοποθετηθεί απέναντι στη στασιμότητα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σε θέματα αγωνιστικής κατεύθυνσης, με τον κ. Ράλλη να μας μεταφέρει την αισιοδοξία του για την επόμενη ημέρα, στέλνοντας μήνυμα προς τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας:
«Να μην ανησυχεί ο κόσμος της ομάδας. Προέκυψαν κάποια εμπόδια, όμως μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι φέτος τα πράγματα θα είναι σίγουρα καλύτερα, καθώς έχουν μπει στέρεες βάσεις μέσα από την ενσωμάτωση σημαντικών ανθρώπων στη διοίκηση. Να ξέρει ο κόσμος ότι προσπαθούμε και επιδιώκουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ευελπιστώντας ότι θα αποφύγουμε κάποια λάθη του παρελθόντος, τα οποία έπαιξαν ρόλο στο να μην έρθει το επιθυμητό.
Aπό τη στιγμή που έκλεισε το μέτωπο προπονητή, μετά τη συμφωνία με τον κ. Κουρμπανά σειρά παίρνει η έναρξη της διαδικασίας συγκρότησης του έμψυχου δυναμικού και να είστε βέβαιοι ότι θα γίνουν ακριβώς αυτά που πρέπει για να δημιουργήσουμε πολύ ισχυρή ομάδα», τόνισε ο κ. Ράλλης, ο οποίος έδωσε τη δική του εξήγηση απέναντι στο ερώτημα που του θέσαμε για την αποχώρηση κάποιων ποδοσφαιριστών.
«Είπα και στη συνέλευση ότι όσοι θέλουν να φύγουν εμείς θα δώσουμε κανονικά τα δελτία τους κι αυτό κάνουμε. Κάποια παιδιά ζήτησαν πράγματι να αποχωρήσουν και εμείς δεν θα μπορούσαμε να αποτελέσουμε εμπόδιο, μολονότι κάποια εξ αυτών βρίσκονταν στο πλάνο της επόμενης ημέρας».
Κλείνοντας, αναφέρθηκε και στο μεγάλο μέτωπο που έχει προκύψει με το γήπεδο του Μεσσηνιακού, ρίχνοντας το μπαλάκι στην πλευρά των «πρασίνων».
«Περιμένουμε την απάντηση του Μεσσηνιακού, ευελπιστώντας ότι θα είναι τελικά θετική. Απαντήσαμε από την πλευρά μας θετικά σε ό,τι μας ζήτησαν και πλέον εξαρτάται μόνο απ’ αυτούς. Νομίζω ότι θα το σκεφτούν καλύτερα και θα βοηθήσουν την προσπάθεια που γίνεται».