Καλαμάτα: Μήνυμα τίτλου εν μέσω χαμηλών τόνων στην πρώτη της Θύελλας (φωτογραφίες και βίντεο)


Με την ελπίδα ότι η χρονιά που θα ακολουθήσει δεν θα έχει καμία σχέση μ’ αυτήν που προηγήθηκε κι αυτές που διένυσε η ομάδα τις τελευταίες σεζόν, ξεκίνησε χθες η προετοιμασία για τη Μαύρη Θύελλα.
Η μεγάλη ομάδα της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου πάτησε γήπεδο, βάζοντας σε λειτουργία τη διαδικασία πρωταθλητισμού και ανόδου στα μονοπάτια τα οποία αξίζει να βρίσκεται με βάση την ιστορία και τη δυναμική της.
Μπορεί για κάποιους η αρχή να είναι το ήμισυ του παντός, όμως για την Καλαμάτα αυτό δεν ισχύει, καθώς οι εκκρεμότητες είναι αρκετές.
Το ευχάριστο είναι ότι διαθέτει όλα εχέγγυα για να διεκδικήσει τον πρωταθλητισμό, όμως θα χρειαστεί μεγάλος δρόμος και κυρίως ελαχιστοποίηση των λαθών.
Το στοιχείο αυτό αποτελεί άλλωστε συστατικό της επιτυχίας, όπως δήλωσε και πάλι ο νέος τεχνικός της Μαύρης Θύελλας Νίκος Κουρμπανάς, που βλέπει μέρα με τη μέρα τις συνθήκες να βελτιώνονται.
Έτσι, στο ξεκίνημα η ομάδα είχε 18 ποδοσφαιριστές να πατούν γήπεδο και να τείθονται στη διάθεσή του, με τη διοίκηση να κάνει πράξεις πολλά από τα θέλω του έμπειρου τεχνικού.
Η διοίκηση με μπροστάρη το Γιώργο Ράλλη, προσπαθεί να ξεπεράσει οικονομικές αντιξοότητες, βάζοντας τα θεμέλια για καλύτερες ημέρες στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής και κυρίως χωρίς να κάνει λάθη του παρελθόντος.
Φαίνεται πάντως, ότι το πλάνο του κ. Κουρμπανά τηρείται μέχρι τώρα ότι ο έμπειρος τεχνικός ελέγχει κάθε κίνηση.
Μοναδικές παραφωνίες αποτέλεσαν η έλλειψη κόσμου στην πρώτη της Μαύρης Θύελλας, κάτι που δικαιολογείται σ’ ένα βαθμό λόγω της περιόδου που διανύουμε και το γηπεδικό εμπόδιο, που όπως φάνηκε κι εχθές θα είναι ένα από τα σημαντικότερα στη διάρκεια της σεζόν.
 
«Η ομάδα πρέπει να πάρει το πρωτάθλημα»
Πριν από λίγες ημέρες στην επίσημη παρουσίασή του ο Νίκος Κουρμπανάς φανέρωσε τις προθέσεις του και το έκανε και πάλι χθες στις πρώτες του δηλώσεις εντός αγωνιστικού χώρου:
«Η χρονιά θα είναι δύσκολη και θα πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας που είναι ο πρωταθλητισμός. Θα προσπαθήσουμε να γεμίσουμε το ρόστερ των 23-24 παικτών, όμως δεν θα βιαστούμε και θα βάλουμε παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν την προσπάθεια διεκδίκησης της ανόδου.
Το μότο μου είναι ξεκάθαρο: η ομάδα πρέπει να πάρει το πρωτάθλημα.
Θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσήλωση και βοήθεια – στήριξη απ’ όλες τις πλευρές. Κι εσείς να κάνετε την κριτική σας, γιατί αυτό θα έχει μόνο οφέλη για την ομάδα, αρκεί αυτή να είναι καλόπιστη.
Αποκτήθηκαν κάποιοι παίκτες, η προσπάθεια συνεχίζεται και ευελπιστώ ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας το ρόστερ θα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί», τόνισε ο κ. Κουρμπανάς, ο οποίος μετέφερε τον προβληματισμό του για το Δημοτικό Στάδιο και τα εμπόδια που συναντά η ομάδα απέναντι στο ενδεχόμενο μετακόμισης σε γειτονικά γήπεδα.
Όσον αφορά την προετοιμασία, σε πρώτη φάση τα πρωινά ραντεβού θα είναι καθημερινά, ενώ το πρόγραμμα θα έχει και απογευματινές προπονήσεις, χωρίς ακόμη να έχει ξεκαθαρίσει το μέρος που θα υποδέχεται την ομάδα.
 
Ράλλης: «Από δω και πέρα ισχύει το λίγα λόγια και πολλή δουλειά»
Απόλυτα ικανοποιημένος από την πορεία των εξελίξεων και συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Καλαμάτας Γιώργος Ράλλης, που μίλησε στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ:
«Από δω και πέρα ισχύει το λίγα λόγια και πολλή δουλειά. Είμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση για την ολοκλήρωση του ρόστερ, αλλά θέλει ακόμη προσπάθεια. Ξεκινάμε με άλλο προπονητή, που έχει διαφορετική φιλοσοφία, αλλά φαίνεται σε πρώτη φάση πως έχει και την ικανότητα για να πετύχει. Είναι νωρίς όμως και ξέρουμε ότι όλα κρίνονται στο γήπεδο.
Η ομάδα σιγά σιγά ενισχύεται και γεμίζει από ποδοσφαιριστές. Θα γίνουν σίγουρα 4-5 αξιόλογες μεταγραφές ακόμη για να κάνουν καλύτερες τις προϋποθέσεις. Τα παιδιά που βρίσκονται σήμερα εδώ, με εξαίρεση ίσως τον Κωνσταντακόπουλο που ενδέχεται να δοθεί δανεικός, αποτελούν εξαιρετικές λύσεις, κοιτάμε όμως και κάποιες ακόμη, ακολουθώντας τις οδηγίες του προπονητή, με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία.
Τη δεδομένη στιγμή και επειδή ρωτήθηκα, προτεραιότητά μας είναι οι μεταγραφές και η συμπλήρωση του ρόστερ και μετά θα επικεντρωθούμε σε θέματα οργανωτικά – διοικητικά. Δε λέμε όχι σε Μεσσήνιους ποδοσφαιριστές. Εάν προκύψει κάτι αξιόλογο δεν θα γυρίσουμε την πλάτη».
 
Σύσσωμη η διοίκηση… ελάχιστος ο κόσμος
Στο Δημοτικό Στάδιο παραβρέθηκε σύσσωμο το Δ.Σ. της ομάδας κι αυτό είναι ένα κομμάτι που δημιουργεί αισιοδοξία, αφού φαίνεται ότι σε διοικητικό επίπεδο υπάρχει ισορροπία.
Από την άλλη πλευρά, ελάχιστος ήταν ο κόσμος στο γήπεδο, με τα βίας φίλαθλοι και παλαίμαχοι (Θεοδώρου, Σκαφιδάς, Παυλής κ.α.) ξεπερνούσαν τους 30 κι αυτό είναι ένα στοιχείο που επιδέχεται διάφορες ερμηνείες.
Ελπίζουμε πάντως στην πορεία και κυρίως με το πέρασμα στις αγωνιστικές υποχρεώσεις, ο κόσμος που διψά και περιμένει πράγματα από τη διοίκηση και την ομάδα, θα φανερώσει τη μεγάλη του αγάπη και στήριξη.
 
Στα «μελανόλευκα» Λουμπαρδέας, Ρούσσης, Μαθιόπουλος… κοντά ο Πολυχρόνης
Ενίσχυσης συνέχεια για τη Μαύρη Θύελλα, παράλληλα με την επίσημη πρώτη, προχώρησε στην ανακοίνωση της απόκτησης τριών ποδοσφαιριστών.
Ο λόγος για τον πολύπειρο μέσο Νίκο Λουμπαρδέα, που πέρυσι αγωνίστηκε στον Παναργειακό, έχοντας περάσει από Κόρινθο, Παναχαϊκή, Λαμία, Κορωπί, Θήβα, Νίκη Βόλου και τον 26χρονο κεντρικό αμυντικό Δημήτρη Ρούσση, που πανηγύρισε με τη Λάρισα την άνοδο στη Β’ εθνική, έχοντας αγωνιστεί παλαιότερα σε Παναιτωλικό, Πρέβεζα, Λευκάδα και τη σεζόν 2012-13 στον Αστέρα Τρίπολης, έχοντας τρεις συμμετοχές στο ενεργητικό του.
Η τριάδα έκλεισε με τον 20χρονο Καλαματιανό επιθετικό Παναγιώτη Μαθιόπουλο, που τα τρία τελευταία χρόνια ανήκε στα τμήματα υποδομών του Ατρόμητου, ο οποίος και τον είχε αποκτήσει από το Μεσσηνιακό.
Παράλληλα, η Καλαμάτα έχει προχωρημένες επαφές με τον 20χρονο  μέσο επιθετικό Δημήτρη Πολυχρόνη, που επίσης προέρχεται από τις μικρές ομάδες του Ατρόμητου.
Κάνοντας αναφορά στα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε αναλυτικά στους ποδοσφαιριστές που έχει η Μαύρη Θύελλα στο ξεκίνημά της. Θυμίζουμε ότι ανανέωσαν τη συνεργασία τους και συνεχίζουν οι Καλαντζής, Σκαρλάτος, Ηλιόπουλος αλλά και οι νεαροί Κακαλής, Βασιλόπουλος, Κουντάνης, ενώ η μέχρι τώρα διαδικασία ισχυροποίησης περιλαμβάνει και τα ονόματα των Άκη Βασιλειάδη, Δημήτρη Μούζου, Παναγιώτη Νιφορόπουλου, Νίκου Χαρίτου, Τάσου Χριστοφιλέα, Πέτρου Δημητριάδη και Βασίλη Τριάντου.
 
Προβληματισμός για το γήπεδο και κοιτάζει τις άλλες λύσεις

Ένα στοιχείο που συζητήθηκε έντονα από τους παρευρισκόμενους στο Δημοτικό Στάδιο, είναι αυτό της κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου.
Σε πολλά σημεία οι γούβες έκαναν την εμφάνισή τους, δημιουργώντας λογική ανησυχία, αφού υπάρχει ο κίνδυνος του τραυματισμού.
Ο Νίκος Κουρμπανάς μετέφερε την ανησυχία αυτή στη διοίκηση, που ευελπιστεί ότι ο Δήμος θα πράξει τα δέοντα.
Όσον αφορά τις λύσεις που εξετάζονται για την περίοδο της προετοιμασίας – τα πρωινά οι προπονήσεις θα γίνονται στο Στάδιο – υπάρχει αισιοδοξία ότι στο τέλος θα βρεθεί λύση για παραχώρηση του γηπέδου του Μεσσηνιακού, ενώ σε αντίθετη περίπτωση η ομάδα θα κινηθεί προς «περιφερειακές» λύσεις.
Ωστόσο, ανησυχία δημιουργεί η άρνηση κάποιων παραγόντων των ομάδων που χρησιμοποιούν δημοτικά γήπεδα, να υποδεχθούν οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις την Καλαμάτα, κάτι που ανέφερε άλλωστε στις δηλώσεις του και ο κ. Κουρμπανάς.
Εάν δεν προχωρήσει η λύση της Μικρομάνης ή κάποια από τις περιφερειακές, τότε η ομάδα θα στραφεί στο γήπεδο του Ασπροχώματος που διαθέτει πλαστικό χλοοτάπητα.

Του Νίκου Μπαλόπουλου
 

http://youtu.be/tsan4_X0BNY

http://youtu.be/UYtSTwwCJwA