Προβολή της Καλαμάτας μέσω της ΝΕΡΙΤ και την εκπομπή “Επι-μένουμε Ελλάδα” (βίντεο)


Προσκεκλημένος της εκπομπής της ΝΕΡΙΤ «Επι-μένουμε Ελλάδα» ήταν χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Παν. Νίκας και μέσω της δημόσιας τηλεόρασης προβλήθηκαν η Καλαμάτα και η περιοχή της.
Ο δήμαρχος είχε την ευκαιρία επί 15 λεπτά περίπου να παρουσιάσει τον τόπο μας, ως φιλοξενούμενος της καθημερινής, ζωντανής εκπομπής της ΝΕΡΙΤ, που προβάλλει τον τουρισμό και στηρίζει την περιφέρεια και τα ελληνικά προϊόντα.
Σε διάλογο με τους παρουσιαστές Ρένια Τσιτσιμπίκου και Πέτρο Κουμπλή, αναφέρθηκε στη σημερινή κατάσταση της Καλαμάτας και της περιοχής της, τονίζοντας πως παλιότερα οι επισκέπτες «πέρναγαν απλά από την Καλαμάτα, τώρα έρχονται για την Καλαμάτα». Η δε επισκεψιμότητα στην πόλη και την περιοχή μας έχει αυξηθεί εξαιτίας του αυτοκινητόδρομου και των διεθνών συνδέσεων μέσω του αεροδρομίου «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», κάτι στο οποίο συνέβαλαν η Costa Navarino και η Aegean.
Χάρις στη λειτουργία υδατοδρομίου, θα υπάρξουν συνδέσεις της Καλαμάτας με τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου στο άμεσο μέλλον, επισήμανε ο δήμαρχος.
Η Καλαμάτα αποτελεί πλέον την «αιχμή του δόρατος» για την τουριστική ανάπτυξη, τόνισε ακόμη, προσθέτοντας πως, εκτός από φυσικές ομορφιές, προσφέρει και σημαντικές εκδηλώσεις όλο το χρόνο. Πιο γνωστή είναι το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, που διαθέτει εθνική διάσταση και στη διοργάνωση του οποίου θα πρέπει να συμβάλει η κυβέρνηση. Ο δήμαρχος συμπλήρωσε ότι «το Μέγαρο Χορού είναι άλλος ένας λόγος που πρέπει να στηριχθεί το Φεστιβάλ Χορού».
Στην εκπομπή έγινε, επίσης, λόγος για την πρώτη Λευκή Νύχτα που διοργανώθηκε πέρυσι με πολύ μεγάλη επιτυχία. Η Λευκή Νύχτα θα διεξαχθεί και φέτος, το Σάββατο 30 Αυγούστου προς την Κυριακή 31 του μήνα.

https://www.youtube.com/watch?v=7NQ55mEOirI&feature=youtu.be