Στη μάχη και με τις φωτιές η Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών 4Χ4 Μεσσηνίας (φωτογραφίες)


Με νέο εξοπλισμό ενισχύθηκε η Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών 4Χ4 Μεσσηνίας, που είναι κατάλληλος για πυρόσβεση, ενώ θα είναι στη διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όταν ζητηθεί.
Σε σχετική εκδήλωση δε, που παρουσιάστηκε ο εξοπλισμός, παρευρέθησαν εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας και άλλων φορέων.
Σε δηλώσεις του ο Κώστας Βλαχονικολός, πρόεδρος ΟΑΚ 4Χ4, ανέφερε: «Έγινε η παρουσίαση του εξοπλισμού της ομάδας μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι αγοράστηκε από χρήματα των συνδρομών της, αλλά και με δωρεές επιχειρήσεων της Καλαμάτας.
Το συγκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει έναν τόνο νερό, ενώ υπάρχει και δεύτερο όχημα, που μπορεί να μεταφέρει 1200 λίτρα νερού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πυρόσβεση, ενώ το χειμώνα να κάνει άντληση υδάτων.
Ως Ομάδα είμαστε σε ετοιμότητα και για ό,τι χρειαστεί, με εντολή της Πυροσβεστικής, θα συνδράμουμε.
Να σημειωθεί ότι με την Πυροσβεστική έχουμε άριστη συνεργασία και μας έχουν εκπαιδεύσει σε θέματα πυρόσβεσης, ενώ πρόσφατα δώσαμε και εξετάσεις».
Με τη σειρά του ο Δημήτρης Γεωργανάς, υποδιοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, σημείωσε: «Είμαστε εδώ, στο κέντρο βάσης της ΟΑΚ 4Χ4, που δραστηριοποιείται με άλλες εθελοντικές ομάδες στο νομό μας. Τα παιδιά εδώ έχουν κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια και η συμβολή τους στο έργο μας είναι σημαντική. Επ’ ευκαιρία, να τους ευχαριστήσουμε για αυτό, είναι αξιέπαινο αυτό που κάνουν και μακάρι να βρεθούν μιμητές από άλλους φορείς και ομάδες».

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας