«Το Αμάρτημα της Μητρός μου» του Γ. Βιζυηνού στις 4 Αυγούστου


Το έργο του Γεωργίου Βιζυηνού «Το Αμάρτημα της Μητρός μου», σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, θα παιχθεί τη Δευτέρα, 4 Αυγούστου, στις 9.30 το βράδυ, στο Θέατρο Μηλέας «Κώστας Καζάκος», με γενική είσοδο 10 ευρώ.
Σε αυτό το εξομολογητικό οικογενειακό δράμα πρωταγωνιστούν δύο πρόσωπα, ο αφηγητής, ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος και η μητέρα του, η Ρένα Κυπριώτη.
Η παράσταση ξεκίνησε πέρσι το καλοκαίρι από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, περιοδεύοντας σε Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία και φεστιβάλ της Αττικής με κατανυκτική υποδοχή. Συνεχίσθηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με την ίδια αποδοχή, από τον περασμένο Οκτώβριο έως φέτος το Μάρτιο.
Ο Γεώργιος Βιζυηνός επιζητά, σ’ αυτό το αριστουργηματικό έργο, την αμοιβαία κατανόηση και συγχώρεση από τη μητέρα του, αποκαλύπτοντας τη βαθιά προσωπική του πληγή.
Πρόκειται για μια εξομολόγηση που ενώ θα μπορούσε να μείνει στο σκοτάδι, εδώ βγαίνει στο φως και περνώντας από τις συμπληγάδες της ηθογραφίας και της ηθικογραφίας, γίνεται λόγος δημόσιος και λυτρωτικός, στο πνεύμα του ενός πολύ μεγάλου Έλληνα συγγραφέα. Ενός πνεύματος που έχει συμπεριλάβει και αφομοιώσει μέσα στο έργο του, όλα εκείνα τα στοιχεία ενός ζωντανού και πηγαίου λαϊκού πολιτισμού που εμπεριέχει τις δυνάμεις της ζωής και της πίστης, να υπερνικούν τις δυνάμεις του θανάτου και της φθοράς.
Για πληροφορίες & προπώληση εισιτηρίων: τηλ. 6945 021783.