Το ΤΑΙΔΕΠ βγάζει ξανά στο σφυρί το κτήριο Αλειφέρη


Διατηρητέα κτήρια, καταστήματα και παραθαλάσσια οικόπεδα περιλαμβάνονται στο νέο πακέτο των 14 ακινήτων που βγάζει στο σφυρί το ΤΑΙΠΕΔ μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας στις 17 Σεπτεμβρίου.
Από την ομάδα των 14 ακινήτων ξεχωρίζουν το κτήριο Αλειφέρη στην Καλαμάτα, το 6ώροφο κτίριο στην οδό Ευαγγελιστρίας 9 στο κέντρο της Αθήνας, μια παραθαλάσσια έκταση 17 στρεμμάτων στο Ρίο, ένα 3ώροφο διατηρητέο κτήριο στην παλαιά πόλη της Θεσσαλονίκης, ένα 4ώροφο κτήριο στο κέντρο της Αθήνας.
Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για ακίνητα που είχε επιχειρηθεί να πωληθούν και στο παρελθόν, αλλά χωρίς επιτυχία. Μάλιστα, το ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να διευκολύνει και τους αγοραστές, αναφέρει στις αγγελίες πως ο τρόπος αποπληρωμής για τα ακίνητα και τα οικόπεδα θα είναι σε δόσεις.
Στον ίδιο γύρο e-δημοπρασιών πωλούνται κτήρια που στέγαζαν Ειρηνοδικεία σε επαρχιακές πόλεις. Τέτοιο είναι ένα διώροφο ακίνητο στη Λίμνη Ευβοίας, καθώς και τα κτήρια στα οποία λειτουργούσαν κάποτε τα Ειρηνοδικεία Ανδρίτσαινας (Ηλεία), Παραμυθιάς (Σούλι) και Κλειτορίας Καλαβρύτων.