Χαμηλούς τόνους αλλά και πλάνο σε υγιείς βάσεις στον Εθνικό Μελιγαλά


Μια χρονιά τελείως διαφορετική που  ωστόσο στην πορεία της μπορεί να εξελιχθεί αναλόγως, ξεκίνησε χθες για μια από τις μεγάλες δυνάμεις του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου, τον Εθνικό Μελιγαλά.
Έχοντας ως παρακαταθήκη την επιθυμία διοικούντων και δημοτικής Αρχής, εκεί που πλέον θα βρίσκεται σε ρόλο οδηγού ο Αριστείδης Σταθόπουλος, ο οποίος μετέφερε την στήριξή του και με δεδομένα χαρακτηριστικά όπως το ταλέντο και η ποιότητα των ποδοσφαιριστών που αποτελούν το έμψυχο δυναμικό, ο Εθνικός θα κυνηγήσει μια πορεία ανάλογη της περυσινής, χωρίς όμως να είναι αυτοσκοπός.
Άπαντες στο ξεκίνημα που δόθηκε χθες στο γήπεδο του Μελιγαλά, το οποίο να αναφέρουμε βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, περιλαμβάνοντας το μοίρασμα του αθλητικού υλικού και τον καθιερωμένο αγιασμό, φρόντισαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, δείγμα του πως αντιλαμβάνονται στην επόμενη ημέρα.
Απουσίαζαν οι επισημάνσεις πρωταθλητισμού, τα μεγάλα λόγια για το κυνήγι της ανόδου, αλλά από την άλλη υπάρχει εμπιστοσύνη στις ικανότητες και την όρεξη του Γιώργου Καλόμαλου, του Αλέκου Δέδε και των ποδοσφαιριστών που έχει η ομάδα.
Η αλήθεια είναι ότι ο Εθνικός επιδιώκει αλλαγή πορείας, ζητώντας τα εχέγγυα που μελλοντικά θα τον κάνουν ισχυρό και θα βάλουν τις βάσεις για τη διεκδίκηση της ανόδου στη Γ’ Εθνική.
Είναι βέβαιο ότι μπορεί να το πετύχει με παράγοντες ικανούς και ορεξάτους, με ανθρώπους που στηρίζουν ποικιλοτρόπως και εξωδιοικητικά και με τη δημοτική Αρχή να αποτελεί αρωγό του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού.
 
Στ. Στούπας: Όμορφο ποδόσφαιρο και παραμονή σε πρώτη φάση
Το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις του Εθνικού μετέφερε με γλαφυρό τρόπο ο πρόεδρος του Συλλόγου του Μελιγαλά Σταύρος Στούπας, ο οποίος επισήμανε:
«Πρώτα απ’ όλα να ευχηθώ καλή χρονιά και υγεία σε όλους και στην ομάδα μου να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει. Αυτοί επικεντρώνονται στην παρουσίαση όμορφου θεάματος και καλού ποδοσφαίρου και άνετη παραμονή στην κατηγορία. Αυτό σε πρώτη φάση και μόνο. Βεβαίως, μακροπρόθεσμα τα επόμενα χρόνια θα επιδιώξουμε να κυνηγήσουμε τον πρωταθλητισμό και την άνοδο του Εθνικού στη Γ’ εθνική».
 
Γ. Καλόμαλος: Να δημιουργήσουμε τις βάσεις για την ομάδα του μέλλοντος
Λίγο πριν πιάσει δουλειά, ο νέος τεχνικός του Εθνικού Γιώργος Καλόμαλος, που οφείλουμε να αναφέρουμε ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις για να πετύχει, μίλησε στο «Θ» για το πλάνο και τους στόχους που έχει θέσει.
«Στόχος μας να δημιουργήσουμε μια νέα ομάδα, κάτι κυριολεκτικά καινούργιο, που θα κοιτάζει και θα επιδιώκει το καλύτερο για την επόμενη ημέρα. Η φιλοσοφία η δική μου ταυτίζεται με το επιθετικό ποδόσφαιρο, αλλά θα προσαρμόζεται με τις συνθήκες κάθε αγώνα. Θα επιδιώξουμε να περάσουμε στην ομάδα στοιχεία που έχουν να κάνουν με το σύγχρονο ποδόσφαιρο και να την κάνουμε θελκτική για τους φίλους της», τόνισε χαρακτηριστικά ο 38χρονος τεχνικός που έχει κερδίσει με την εν γένει συμπεριφορά του διοικούντες και φιλάθλους.
 
Μπόλικη εμπειρία αλλά και ποιότητα, μαζί με ταλαντούχους νεαρούς
Το ρόστερ του Εθνικού χαρακτηρίζεται από την παρουσία πολλών έμπειρων και ποιοτικών ποδοσφαιριστών, καθώς επίσης και κάποιων νεαρών που έχουν μελλοντικά να δώσουν πράγματα.
Ο Γιώργος Καλόμαλος θα στηριχθεί σε αυτά τα κομμάτια, προκειμένου να δημιουργήσει το ισχυρό σύνολο που επιθυμεί.
Πιο συγκεκριμένα, από την περυσινή ομάδα συνεχίζουν οι Ηλίας Μουρούσιας, Στάθης Θανόπουλος, Χρήστος Γεωργόπουλος, Παναγιώτης Κανελλόπουλος, Νίκος Λάγιος, Παντελής Στρατής, Ιούλιος Ντούζια, Αργύρης Δικαίος, Παναγιώτης Γερμάνης, Σέρχιο Καραπετιάν (υπάρχει το ενδεχόμενο αποχώρησής του για την Αθήνα), καθώς επίσης και οι νεαροί Πούγια, Σταθούλης, Σαραντόπουλος, Ντόστι, αλλά και Μπινίσκος, Χατζάρας, Αλεξόπουλος, που είχαν παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού στη Βαλύρα και επέστρεψαν.
Στους παραπάνω εντάχθηκαν οι παίκτες οι οποίοι αποτέλεσαν στο διάστημα αυτό τα μεταγραφικά αποκτήματα του Εθνικού και πιο συγκεκριμένα οι Σωτήρης Καστριτσέας, Ζαχαρίας Αθανασόπουλος, Παναγιώτης Καραγιάννης, Κώστας Μπαλαλάς, Γιάννης Παυλάκος, Γιάννης Κωνσταντόπουλος και Κώστας Παπαδόπουλος.
 
Πιτσιλής και αμυντικός
Όπως προαναφέραμε, το ρόστερ του Εθνικού αποτελείται τη δεδομένη χρονική στιγμή από 24 ποδοσφαιριστές, κάποιοι εκ των οποίων προέρχονται από τα τμήματα υποδομής, ωστόσο διάθεση διοίκησης και τεχνικού τιμ είναι να πραγματοποιηθούν δύο ακόμη κινήσεις.
Συγκεκριμένα, η διοίκηση της ομάδας του Μελιγαλά κινείται για την εύρεση ενός κεντρικού αμυντικού, ενώ υπάρχουν συζητήσεις με τον 23χρονο επιθετικό Δημήτρη Πιτσιλή, που αγωνιζόταν στον Ηρόδοτο και παλαιότερα στους Ερασιτέχνες της Καλαμάτας, προκειμένου να καλυφθεί το κενό στην επιθετική γραμμή.

Του Νίκου Μπαλόπουλου