Συνεχίζονται οι συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών στην Αγία Τριάδα


Της Βίκυς Βετουλάκη

Συνέχεια έχει το σήριαλ διακίνησης «μαύρης» ηρωίνης στην Αγία Τριάδα, αφού ενώπιον των Αρχών οδηγήθηκε και έκτος τσιγγάνος, 31 ετών, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες απολογήθηκε και με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακίσθηκε.
Υπενθυμίζεται πως έχουν ήδη προφυλακισθεί τέσσερις τσιγγάνοι και μία τσιγγάνα, για 8.500 δόσεις «μαύρης» ηρωίνης, η οποία βρέθηκε κρυμμένη λίγο έξω από τον καταυλισμό στην Αγία Τριάδα. Πρόκειται για έναν 58χρονο, έναν 61χρονο και μια 60χρονη, αδέλφια, καθώς και έναν 24χρονο και έναν 32χρονο, αδέλφια και παιδιά του 61χρονου. Ο 31χρονος που προφυλακίσθηκε προχθές είναι γιος της 60χρονης.

«Μαύρη» ηρωίνη
Τον Ιούνιο, ύστερα από πληροφορίες που είχε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, αστυνομικοί συνέλαβαν τους 5 τσιγγάνους, ενώ κοντά στον καταυλισμό ανακάλυψαν μεγάλη ποσότητα ηρωίνης, που ξεπερνούσε τα 850 γραμμάρια. Παρακολούθησαν επί ημέρες τον καταυλισμό και ανακάλυψαν μονοπάτι που έφτανε σε μια πλαγιά. Εκεί βρήκαν δύο τομές, καλυμμένες με πέτρες. Στη μία τομή, ήταν ένα μεταλλικό κουτί καφέ, το οποίο περιείχε τρεις ισοβαρείς συσκευασίες με «μαύρη» ηρωίνη, η κάθε μία εκ των οποίων ήταν βάρους 110 γραμμαρίων, ένα «φιξάκι» με 1,1 γραμμάριο ηρωίνης και δύο ψηφιακές ζυγαριές ακριβείας.
Στη δεύτερη τομή βρήκαν ηρωίνη βάρους 540 γραμμαρίων, σε μορφή «πλάκας». Όλες οι συσκευασίες είχαν φτιαχτεί με νάυλον και καλυφθεί με ταινία, για να προστατεύονται και από την υγρασία.
Νωρίτερα, στα τέλη Μαρτίου, οι αστυνομικοί της Δίωξης είχαν συλλάβει 31χρονο τσιγγάνο (αδελφός δύο εκ των συλληφθέντων) σε χώρο στάθμευσης πολυκαταστήματος στην Αγία Τριάδα, ο οποίος περίμενε έχοντας στην τσέπη 110 γραμμάρια «μαύρης» ηρωίνης, συσκευασμένη με τον ίδιο τρόπο με τη μεγάλη ποσότητα. Μαζί είχε συλληφθεί και ένας 44χρονος τσιγγάνος ως «τσιλιαδόρος».

Τον πρόδωσε αποτύπωμα
Στη δεύτερη αυτή συσκευασία, των 540 γραμμαρίων, οι αστυνομικοί εντόπισαν αποτύπωμα, το οποίο δεν αντιστοιχούσε σε κανέναν από τους πέντε τσιγγάνους που είχαν ήδη στα χέρια τους ούτε και στους δύο που είχαν συλλάβει το Μάρτιο.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της προανάκρισης, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο γυναίκες που κατέθεσαν ως μάρτυρες, είπαν ότι έχουν ακούσει τον 31χρονο να αναφέρει σε τηλεφωνική επικοινωνία ότι πρέπει να κρύψουν την ηρωίνη, γιατί γίνεται έλεγχος από την Αστυνομία. Έτσι, κλήθηκε κι αυτός. Εκεί διαπιστώθηκε ότι το αποτύπωμα που είχε βρεθεί στη σακούλα με το μισό κιλό ηρωίνης τού ανήκε και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.
Ο συγκεκριμένος δεν έχει ξαναπασχολήσει τις Αρχές, ενώ απ’ όλους έχει ληφθεί βιολογικό υλικό, το οποίο και έχει σταλεί για εξέταση.
Πάντως, η έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών συνεχίζεται και δεν αποκλείεται η συγκεκριμένη υπόθεση να έχει και συνέχεια.
Σημειώνεται ότι η εξάρθρωση της συγκεκριμένης ομάδας κρίθηκε ως μεγάλη επιτυχία της Δίωξης, καθώς τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία δείχνουν ότι από τον καταυλισμό στην Αγία Τριάδα γινόταν «χονδρεμπόριο» σκληρών ναρκωτικών προς όλη τη Μεσσηνία. Κάτι για το οποίο επανειλημμένως έχουν διαμαρτυρηθεί οι κάτοικοι της περιοχής στην Αγία Τριάδα, ενώ έχουν καταγγείλει τα όσα συμβαίνουν προς κάθε Αρχή, ακόμα και προς τον πρωθυπουργό.