Άλλα υπόσχονται κι άλλα πουλούν εξωτερικοί πωλητές τηλεπικοινωνιακών παρόχων κινητής και σταθερής τηλεφωνίας


Θύματα εξαπάτησης πωλητών τηλεπικοινωνιακών προσφορών φαίνεται πως έχουν πέσει πολλοί Μεσσήνιοι, οι οποίοι μην μπορώντας να ελέγξουν απόλυτα τι συμφωνούν, βλέπουν μετά στο λογαριασμό τους άλλα από αυτά που θεωρούν ότι αγόρασαν.
Σύμφωνα με εκπροσώπους τηλεπικοινωνιακών παρόχων κινητής  και σταθερής τηλεφωνίας, πολλές φορές γίνονται αποδέκτες έντονων παραπόνων από πελάτες. Εξωτερικοί πωλητές, είτε τηλεφωνικά είτε από πόρτα σε πόρτα, δελεάζουν καταναλωτές με υπερπροσφορές, προκειμένου να πουλήσουν τα προϊόντα τηλεπικοινωνίας που προωθούν και από τα οποία εξασφαλίζουν το δικό τους μισθό.
Σε πολλές περιπτώσεις, όμως, έχει διαπιστωθεί πως άλλα θεωρεί ο καταναλωτής ότι έχει συμφωνήσει και άλλη να είναι η πραγματικότητα. Για παράδειγμα, μπορεί για να πεισθεί ο δύσπιστος καταναλωτής να του υποσχεθεί ο πωλητής ότι, φεύγοντας από την τάδε εταιρεία που ανήκει και πληρώνει το α΄ ποσό, θα έχει μείωση κατά 50% αν πάει σε εκείνη που του προσφέρει. Όταν, όμως, ο καταναλωτής παίρνει στα χέρια του τον πρώτο λογαριασμό, διαπιστώνει διαφορετικά πράγματα, με αποτέλεσμα να καταφεύγει εκνευρισμένος στα καταστήματα των εταιρειών.
Άλλο παράδειγμα: τους κλείνουν δήθεν συμφωνία για σούπερ προσφορά που θα ισχύει για όσο διαρκεί το συμβόλαιο που τους κάνουν, αλλά στην πραγματικότητα σε λίγους μήνες η προσφορά τελειώνει και μέχρι τη λήξη του συμβολαίου η τιμή μπορεί να είναι ακόμα και διπλάσια ή τριπλάσια.
Ωστόσο, οι εταιρείες έχουν συγκεκριμένη τιμολογιακή πολιτική που οι πωλητές από μόνοι τους δεν μπορούν να αλλάξουν.
Β.Β.