Άνοιξε την αυλαία των ορκωμοσιών ο Δήμος Πύλου – Νέστορος


ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Πρόσκληση σε συμπόρευση από τον επανεκλεγέντα δήμαρχο Δ. Καφαντάρη

Τη συνέχιση της θητείας του για μία πενταετία σφράγισε με την ορκωμοσία του ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δ. Καφαντάρης, κατά την τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής που προέκυψε από τις εκλογές της 18ης Μαΐου.
Στον κατάμεστο αύλειο χώρο του Τσικλητηρίου, στην τελετή ορκωμοσίας χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, μαζί με τον Πατριαρχικό Επίτροπο Αλεξανδρείας, μητροπολίτη Λεοντοπόλεως Γαβριήλ. Ακολούθησε η ορκωμοσία του κ. Καφαντάρη και στη συνέχεια ορκίστηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι, τα μέλη και οι εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ι. Λαμπρόπουλος, ο βουλευτής Δ. Σαμπαζιώτης, η νεοεκλεγείσα αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, καθώς και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου, δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας.

Συμπόρευση
Στη σύντομη ομιλία του, ο επανεκλεγείς δήμαρχος μίλησε για την ερχόμενη πενταετία, αναφέροντας ότι «αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα και η καθημερινότητα, για τα οποία απαιτούνται σύμπνοια, συμπόρευση και κοινό όραμα, τα οποία έχουμε… Χρειάζεται να αγωνιστούμε όλοι μαζί για την ανάπτυξη του Δήμου Πύλου-Νέστορος, από άκρη σε άκρη. Καλώ σε κοινή συμπόρευση όλες τις παρατάξεις. Ξεκινάμε τη νέα πενταετία με αισιοδοξία, γιατί ξεπεράσαμε τον κάβο, στοχεύοντας πάντα σε ένα Δήμο σύγχρονο, ανθρώπινο και φιλόξενο». Στη συνέχεια δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον πρωθυπουργό και συνδημότη Αντ. Σαμαρά για τη συμβολή του στην υλοποίηση σημαντικών αναπτυξιακών έργων, καθώς και όλους τους συνεργάτες του και τους δημοτικούς υπαλλήλους για τη συνεργασία, την επιμέλεια και την αφοσίωσή τους στο μεγάλο έργο ανάπτυξης του Δήμου.
Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι Οιχαλίας Αριστ. Σταθόπουλος και Δυτικής Μάνης Ι. Μαραμπέας, ο δήμαρχος Τρίπολης Ι. Σμυρνιώτης, ο πρώην δήμαρχος Μεθώνης Ηρακλής Μιχελής, ο πρώτος πρόεδρος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κ. Δημόπουλος, ο πολιτευτής της Ν.Δ. Μίλτος Χρυσομάλλης, περιφερειακοί σύμβουλοι, ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας Διαμάντης Μητρόπουλος, ο υπολιμενάρχης Πύλου Ι. Μακαρούνης, η προϊσταμένη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλου, Γόνη Διονυσοπούλου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κ. Μαργέλης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Μιχ. Μιχαήλ, ο πρόεδρος του Μανιατάκειου Ιδρύματος Δημ. Μανιατάκης με τη σύζυγό του Ελένη Ταγωνίδη-Μανιατάκη, ο αντιπρόεδρος της ΤΕΜΕΣ Νίκος Κατσικερός και ο λειτουργικός διευθυντής της Costa Navarino Γ. Χατζηιωσήφ.
Η τελετή ολοκληρώθηκε σε κλίμα συγκίνησης, με την υπογραφή του σχετικού πρακτικού της ορκωμοσίας από τους νεοεκλεγέντες δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους.