Άρης Γαλανόπουλος: “Δεν θα μιλήσω για την Καλαμάτα σεβόμενος την ιστορία της και τον εαυτό μου”


Επέστρεψε στον Απόλλωνα Καλαμαριάς ο Γαλανόπουλος

«ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΣΕΒΟΜΕΝΟΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΩ» ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟ «Θ» ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Του Νίκου Μπαλόπουλου

Πρόκειται για έναν εκ των κορυφαίων σύγχρονων Μεσσήνιων ποδοσφαιριστών, με εκατοντάδες συμμετοχές στις επαγγελματικές κατηγορίες, ωστόσο γι’ ακόμη μία χρονιά θ’ αγωνίζεται μακριά από τα μεσσηνιακά γήπεδα. Μολονότι θα μπορούσε ν’ αποτελέσει μαζί με τον Χρήστο Καλαντζή τους ηγέτες της σημερινής Καλαμάτας, ο Άρης Γαλανόπουλος θ’ ακολουθήσει διαδρομή μακριά από τα ποδοσφαιρικά μονοπάτια του νομού μας, επιστρέφοντας μάλιστα, ύστερα από έξι χρόνια, στους Πόντιους και τον ιστορικό Απόλλωνα Καλαμαριάς… «Είμαι ευχαριστημένος για την εξέλιξη αυτή, και γιατί επιστρέφω μετά από χρόνια στην οικογένεια μιας ιστορικής ομάδας, όπως είναι ο Απόλλωνας Καλαμαριάς. Θα κάνω από την πλευρά μου ό,τι μπορώ για να πετύχει ο Απόλλωνας του στόχους του», δήλωσε στο «Θάρρος» ο 33χρονος δεξιός οπισθοφύλακας, που ξεκίνησε την πορεία του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο από τη Μαύρη Θύελλα, συνεχίζοντας σε Πανιώνιο, Καλαμαριά, Πανσερραϊκό, ΟΦΗ, Ένωση Νέων Παραλιμνίου, Γλυφάδα και Πανηλειακό από τα μέσα της περυσινής σεζόν και έπειτα.
Δεν θα μπορούσαμε βεβαίως να μην αναφερθούμε και στη μεγάλη του ποδοσφαιρική αγάπη, την ομάδα της Καλαμάτας. Εκεί τα πράγματα άλλαξαν και ο Γαλανόπουλος έγινε πολύ πιο «σφιχτός». Επιθυμούσε, τουλάχιστον αυτό καταλάβαμε, την επιστροφή του στην Καλαμάτα εννιά περίπου χρόνια μετά την πώλησή του στον Πανιώνιο, όμως δυστυχώς και πάλι αυτό δεν κατέστη εφικτό… «Αν και αργοπορημένα πραγματοποιήθηκε μια ολιγόλεπτη συνάντηση με τον κ. Ράλλη. Δεν θα ήθελα ν’ αναφερθώ περισσότερο σε αυτή και τα αποτελέσματά της. Δεν θα μιλήσω σεβόμενος τον εαυτό μου και την ιστορία της ομάδας που αγαπάω από μικρό παιδί», μας δήλωσε ο 33χρονος ποδοσφαιριστής, αφήνοντας ερωτηματικά σχετικά με την προσέγγισή του από τον πρόεδρο της Μαύρης Θύελλας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που ο ίδιος ο Γαλανόπουλος αν και ρωτήθηκε δεν θέλησε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει, η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε την περασμένη Τετάρτη 20 Αυγούστου στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, με τις δύο πλευρές να «απέχουν χιλιόμετρα». Όλο αυτό το διάστημα δεν είχε γίνει η παραμικρή κίνηση, μολονότι θα έπρεπε ν’ αποτελέσει αρχή σχεδιασμού, και το ότι προέκυψε τέλη Αυγούστου, αφήνει κάποια λογικά ερωτηματικά. Δυστυχώς ένας ακόμη σπουδαίος Μεσσήνιος ποδοσφαιριστής φαίνεται πως δεν χωρούσε στη σημερινή Καλαμάτα, την ίδια ώρα που ενσωματώνονται στο ρόστερ της παίκτες αμφιβόλου αξίας και μηδενικού περάσματος από το χώρο των επαγγελματικών κατηγοριών.