Έσκαβε στο κτήμα του στο Ασπρόχωμα και βρήκε ανθρώπινο σκελετό (φωτογραφίες)


Ανθρώπινος σκελετός, από τον οποίο δε στάθηκε δυνατόν χθες να προσδιορισθεί όχι μόνο το φύλο, αλλά ούτε και η ηλικία και η αιτία θανάτου, εντοπίσθηκε από ιδιοκτήτη σε έκτασή του στην περιοχή του Ασπροχώματος.
Το μακάβριο θέαμα αντίκρισε ο κ. Τάσος Τσίγγος, όταν χθες το πρωί επιχείρησε σε αγρόκτημά του κοντά στον ΟΑΕΔ, κάτω από το γεφυράκι, να ανοίξει τάφρο για πηγάδι, καθώς θέλει να δημιουργήσει εκεί πίστα free style motocross.
Όταν έσκαψε περίπου στα 200 μέτρα βάθος, άρχισε να βλέπει οστά. Άμεσα ειδοποίησε την Αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.
Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας διαπίστωσαν ότι πρόκειται για ανθρώπινο σκελετό, αλλά ακόμα και η συλλογή των οστών ήταν αδύνατη, καθώς αυτά διαλύονταν. Έτσι, δεν μπόρεσαν να συλλέξουν ολόκληρα οστά.
Ήταν αδύνατον, επίσης, να διαπιστώσουν αν πρόκειται για άντρα ή γυναίκα και όλα φανέρωναν πως ό,τι συνέβη, συνέβη πριν από πάρα πολλά χρόνια.
Τα οστά και το σημείο θα εξετασθούν από ιατροδικαστή, ενώ την περιοχή επισκέφθηκαν και στελέχη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Της Βίκυς Βετουλάκη