Ίδια με πέρσι η κίνηση φέτος στη Μεσσήνη


ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Γ. ΤΣΑΚΟΠΟΥΛΟ
 

 
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
 

 
Στα ίδια επίπεδα με πέρσι, αλλά σαφώς μειωμένη σε σχέση με το 2010 και ασυγκρίτως μικρότερη σε σχέση τις προηγούμενες από αυτήν χρονιές, είναι η κίνηση φέτος στη Μεσσήνη, σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στο «Θάρρος» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Γ. Τσακόπουλος.
Ο κ. Τσακόπουλος ανέφερε πως το μεγαλύτερο μέρος της κίνησης είναι ο εσωτερικός τουρισμός και κυρίως οι Μεσσήνιοι ετεροδημότες, οι οποίοι επιστρέφουν για να περάσουν κάποιες ημέρες διακοπών στην πατρώα γη και μπορούν να παραμείνουν περί τις 10 ή και περισσότερες ημέρες, μεγαλύτερο διάστημα, δηλαδή, από τους υπόλοιπους επισκέπτες.
Όσο κι αν τα ξενοδοχεία της περιοχής εμφανίζουν πληρότητα, λίγοι από τους διαμένοντες σε αυτά γίνονται πελάτες των καταστημάτων της Μεσσήνης. «Οι αγορές γίνονται πλέον με προγραμματισμό και μόνο όταν υπάρχει κάποια κοινωνική υποχρέωση ή κάποια άλλη ανάγκη. Ο κόσμος δεν ψωνίζει όπως παλιά και φροντίζει να αγοράζει μόνο αυτό που θέλει, ενώ στο παρελθόν θα αγόραζε και κάτι άλλο μαζί», επισήμανε ο κ. Τσακόπουλος, προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι που μπαίνουν στα εμπορικά καταστήματα για να αγοράσουν ό,τι χρειάζονται, είναι ήδη πελάτες τους.
Κι όλα αυτά, παρότι οι εκπτώσεις δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί και κυμαίνονται από 20-50% και μπορούν οι καταναλωτές να προμηθευτούν ποιοτικά προϊόντα. Όμως, υπάρχουν και περιπτώσεις κατά τις οποίες καταναλωτές μπαίνουν στα καταστήματα, κοιτάζουν τα εμπορεύματα και φεύγουν, αλλά και άλλοι που ζητούν επιπλέον έκπτωση από την έκπτωση που ισχύει.   
Την ίδια ώρα, όμως, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στις δύο πλατείες της Μεσσήνης, είναι, όπως πληροφορηθήκαμε, καθημερινά και, κυρίως, τις βραδινές ώρες, γεμάτα από κόσμο. Κάτι που αναδεικνύει το γεγονός ότι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος έχει μετακινηθεί στην κατηγορία της εστίασης, αφού είναι ολοφάνερη η προτίμηση για φαγητό ή ποτό ή και τα δύο μαζί.