Αναφορά πολίτη για γιατρό του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας


Ο καταγγέλλων ζήτησε και τη συνδρομή της Αστυνομίας…
Μέχρι και τη συνδρομή της Αστυνομίας ζήτησε πολίτης στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας για ιατρικό περιστατικό, και ο οποίος με αναφορά του στον αναπληρωτή διοικητή καταγγέλλει ιατρό, ενώ επιφυλάσσεται για άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός του.
Ο πολίτης, κάτοικος Φιλιατρών, επικοινώνησε με το «Θ» και περιέγραψε τι έζησαν, όπως είπε, αυτός και η σύζυγός του, όταν το βράδυ της Δευτέρας αναγκάστηκαν να μεταβούν στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας εξαιτίας έντονων πόνων που ένιωσε η σύζυγός του, ενώ παρακολουθούσε με τα παιδιά της θεατρική παράσταση στην πόλη. Από το νοσοκομείο απουσίαζε ιατρός που, σύμφωνα με τον ίδιο, είχε ενεργή εφημερία και όφειλε να είναι παρούσα! Όπως είπε, όταν ύστερα από 1 ώρα και 20 λεπτά εμφανίστηκε στο νοσοκομείο, τους μίλησε με απρέπεια και αρνήθηκε να κάνει εργαστηριακές εξετάσεις τόσο της συζύγου του όσο και ενός άλλου πολίτη που ήταν στο νοσοκομείο νωρίτερα από αυτόν και περίμενε περισσότερη ώρα!
Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα και όπως – άλλωστε – γράφει στην αναφορά του, ο ίδιος μαζί με τη σύζυγό του, που πονούσε, μετέβησαν στο νοσοκομείο, το βράδυ της Δευτέρας, όπου στο ΤΕΠ δέχθηκε τις ιατρικές υπηρεσίες και τη φροντίδα των ιατρών που ήταν σε υπηρεσία. Όμως, για να εξακριβωθεί από τι προέρχονταν οι πόνοι, απαιτούνταν να γίνουν περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις, αίματος και ούρων.
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο πολίτης, γιατρός που τη Δευτέρα είχε ενεργή εφημερία στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας δεν ήταν, όπως όφειλε, στο νοσοκομείο εκείνη την ώρα, αλλά απουσίαζε εκτός και εμφανίστηκε μετά από 1 ώρα και 20 λεπτά. Όταν, δε, όπως ισχυρίζεται, ρώτησε γιατί δεν ήταν εκεί αφού ήταν σε εφημερία, η απάντηση που πήρε ήταν αγενής. Μόλις ο ίδιος ανέφερε ότι θα προβεί σε μηνύσεις δέχθηκε φραστική επίθεση και αρνήθηκε, σύμφωνα με τον ίδιο, να κάνει τις εξετάσεις, τόσο για τη γυναίκα του όσο και για άλλον έναν ακόμη πολίτη, που επίσης περίμενε επί ώρα, επειδή δεν έφεραν μαζί τους τα βιβλιάρια υγείας τους. Υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ πολίτη και ιατρού και σημειώθηκαν μια σειρά από γεγονότα, τα οποία ισχυρίζεται και αναφέρει ο πολίτης. Τελικά, από τις 11.15 το βράδυ της Δευτέρας η περιπέτειά τους στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας έλαβε τέλος στις 2.10 τα ξημερώματα της Τρίτης, αφού έγιναν οι εξετάσεις, και για τις οποίες έλαβε γνώση άλλος ιατρός ειδικότητας, ο οποίος και ενημέρωσε τον καταγγέλλοντα και τη σύζυγό του, χορηγώντας φαρμακευτική αγωγή.
Σημειώνεται πως ο καταγγέλλων ζήτησε τη συνδρομή της Αστυνομίας και στο νοσοκομείο έσπευσε περί τις 12.40 π.μ. της Τρίτης αστυνομικός υπάλληλος, που κατέγραψε το συμβάν, σύμφωνα με όσα του είπαν ο ίδιος και ένας ακόμη πολίτης. Ο καταγγέλλων κατέθεσε εγγράφως αναφορά προς τον αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας για να πράξει τα δέοντα, ενώ επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά του, όπως τόνισε.

Ο Σεφέκος στο «Θ» για την αναφορά σε γιατρό του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας
Για το συμβάν με ιατρό του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, που καταγγέλλεται σε αναφορά πολίτη, ρωτήσαμε τον αναπληρωτή διοικητή Άγγελο Σεφέκο.
Ο κ. Σεφέκος έδωσε μια λιτή αλλά ουσιαστική απάντηση, στην οποία τονίζει πως, αφού έλαβε γνώση της καταγγελίας και ενημερώθηκε από την Αστυνομία, κάλεσε την ιατρό σε έγγραφες εξηγήσεις, για να έχει πλήρη εικόνα και να προβεί στα δέοντα.
Η απάντηση του αναπληρωτή διοικητή στο σχετικό ερώτημα του «Θ» έχει ως εξής: «Αφού έλαβα γνώση της καταγγελίας του πολίτη και ενημερώθηκα από την Αστυνομία που προσήλθε στο χώρο του νοσοκομείου για το συγκεκριμένο περιστατικό που συνέβη στα ΤΕΠ, κάλεσα την ιατρό σε έγγραφες εξηγήσεις για όσα της καταλογίζονται στην αναφορά του πολίτη, για να έχω μια ολοκληρωμένη εικόνα του συμβάντος έτσι ώστε να προβώ, όπως είναι αυτονόητο, στις νόμιμες ενέργειες».

Του Ηλία Γιαννόπουλου