Αυγουστιάτικη αγορά τοπικών προϊόντων


Ποικίλες είναι οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2014 του Δήμου Καλαμάτας, κατά το διάστημα 15 έως 18 Αυγούστου. Ανάμεσά τους κυριαρχεί η αυγουστιάτικη αγορά τοπικών προϊόντων από τις Κοινότητες του Ταϋγέτου, που θα διοργανωθεί στην Αρτεμισία το πρωί της Κυριακής, 17 Αυγούστου.
Με δηλώσεις του χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας, Π. Νίκας, κάλεσε τους πολίτες «να ανέβουν στην Αρτεμισία και να χαρούν το βουνό, να αγοράσουν κάτι από τα ονομαστά προϊόντα του Ταϋγέτου», σε μιαν εκδήλωση που περιλαμβάνει αγορά τοπικών ποιοτικών προϊόντων και εκδηλώσεις πολιτισμού, αποτελώντας μιαν ευκαιρία επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων.
Στην εκδήλωση θα μετάσχει, παρουσιάζοντας μουσικό πρόγραμμα, η Φιλαρμονική Νέων του Νέου Σιδηροχωρίου Δήμου Κομοτηνής. Σημειώνεται πως οι Δήμοι Καλαμάτας και Κομοτηνής έχουν αδελφοποιηθεί στο παρελθόν.
Μάλιστα, την Κυριακή στην Αρτεμισία θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό και το νεοσύστατο Λαογραφικό Μουσείο, το οποίο στεγάζεται στον 1ο όροφο του πρώην Δημοτικού Σχολείου, κτηρίου το οποίο ανακατασκεύασε ο Δήμος Καλαμάτας.
Σχετική γνωστοποίηση έκανε η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αρτεμισίας, Γεωργία Βασιλάκη, απευθύνοντας επίσης πρόσκληση σε όλους να επισκεφθούν τον Ταΰγετο.
Στο μεταξύ, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων από 16 έως 18 Αυγούστου έχει ως ακολούθως:
 
Κυριακη 17/8. Ώρα 11.00 – Αρτεμισία Αλαγονίας: Αυγουστιάτικη αγορά τοπικών προϊόντων από τις Κοινότητες του Ταϋγέτου – Μουσικό πρόγραμμα από τη Φιλαρμονική Νέων του Νέου Σιδηροχωρίου Δήμου. Ώρα 22.00 – Άγιος Φλώρος: Πανηγύρι
 
Δευτέρα 18/8. Ώρα 22.00 – Άγιος Φλώρος: Πανηγύρι.