Αυξημένη η κίνηση, χωρίς τροχαία, αλλά με πολλές μικροσυγκρούσεις


Ιδιαιτέρως αυξημένος είναι ο αριθμός των αυτοκινήτων που κυκλοφορεί σε όλο το οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας, σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες στο «Θ» ο διοικητής της Τροχαίας Καλαμάτας, Ηλίας Αξιοτόπουλος, λέγοντας πως δεν είναι λίγες οι φορές που παρατηρείται στο ρεύμα εισόδου στα φανάρια του Ασπροχώματος η ουρά να φτάνει έως το ύψος του νοσοκομείου.
Μεταξύ των οχημάτων φαίνεται να επικρατούν αυτά των ετεροδημοτών και των εσωτερικών τουριστών, σε σχέση με εκείνα από τουρίστες του εξωτερικού. Το ευτύχημα είναι πως, παρά την τόσο αυξημένη κίνηση, δεν έχει σημειωθεί κάποιο θανατηφόρο τροχαίο ή με τραυματισμούς. Ωστόσο, έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τροχαία με υλικές ζημιές, που παρατηρούνται κυρίως στον αστικό ιστό της Καλαμάτας, αφού οι επισκέπτες δε δείχνουν την απαραίτητη προσοχή, ανάλογα με τη σηματοδότηση.  
Η δύσκολη περίοδος ήταν για τη Τροχαία έως το απόγευμα, οπότε πολλά αυτοκίνητα μετακινήθηκαν στα μοναστήρια λόγω των θρησκευτικών εκδηλώσεων του Δεκαπενταύγουστου, αλλά και η επιστροφή τους από αυτά, που αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα, ανήμερα της μεγάλης θρησκευτικής γιορτής.
Για το υπόλοιπο του τριήμερου έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για την οδό Ναυαρίνου, όπου συνήθως καταλήγει ο μεγάλος όγκος των αυτοκινήτων που κυκλοφορεί στην Καλαμάτα.
Θα κυκλοφορούν και αυτοκίνητα, αλλά και μοτοσυκλέτες, που λόγω της ευελιξίας τους είναι πιο εύκολο να ρυθμίσουν την κυκλοφορία και να αποσυμφορήσουν τα μποτιλιαρίσματα.
Επίσης, θα αυξηθούν σημαντικά τα συνεργεία ελέγχου μέθης σε διάφορα σημεία της Καλαμάτας, προκειμένου να αποτραπεί η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ, που αποτελεί μια από τις αιτίες των τροχαίων.
Ο κ. Αξιοτόπουλος συνέστησε στους οδηγούς να δίνουν όλη τους την προσοχή κατά την οδήγηση, να μην αναπτύσσουν υψηλή ταχύτητα, να φορούν ζώνες ασφαλείας και κράνη, να μην παραβιάζουν τους φωτεινούς σηματοδότες και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις διασταυρώσεις, ώστε να ελαχιστοποιήσουν την πιθανότητα τρακαρίσματος, που θα τους χαλάσει και τις διακοπές αλλά και τη διάθεση.
Χ.Χ.