Αυτοματοποίηση και απλοποίηση διαδικασιών στην καθημερινή λειτουργία του Νοσοκομείου Καλαμάτας


Ένα ακόμη μεγάλο έργο για το Νοσοκομείο Καλαμάτας εντάχθηκε με απόφαση του γενικού γραμματέα Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, Μενέλαου Δασκαλάκη, μέσω του προγράμματος της Ψηφιακής Σύγκλισης, προϋπολογισμού 416.000 ευρώ.
Πρόκειται για πρόταση που είχε υποβληθεί το προηγούμενο διάστημα από τη διοίκηση του νοσοκομείου, ενώ αρχές του επόμενου μήνα θα δημοσιευτεί η διακήρυξη του έργου.
Κορμός της πρότασης αποτελεί η αυτοματοποίηση και απλοποίηση των διαδικασιών στην καθημερινή λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος, όπως:
-Σήμανση ασθενών κατά την εισαγωγή τους (βραχιολάκι με barcode), ώστε να γίνεται αυτοματοποιημένα η χρέωση των φαρμάκων και του υγειονομικού υλικού στη μερίδα τους
-Διάχυση των ιατρικών πληροφοριών σε γιατρούς. Κατά την επίσκεψη στους ασθενείς, ο γιατρός μπορεί να δει όλο το ιατρικό ιστορικό τους.
-Διάχυση των ιατρικών πληροφοριών στο νοσηλευτικό προσωπικό
-Έλεγχος υπηρεσιών προς τους ασθενείς
-Παρακολούθηση υλικών (φάρμακα – υγειονομικό υλικό – τρόφιμα)
-Αυτοματοποιημένη παρακολούθηση αποθηκών
-Παρακολούθηση εργαλείων και συσκευασιών, μέσα στα χειρουργεία
-Παρακολούθηση του πάγιου εξοπλισμού.
Σχετικά ο διοικητής κ. Γεώργιος Μπέζος δήλωσε: «Ένα ακόμη σημαντικό έργο ξεκινά την επόμενη περίοδο για το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Μέσω της ψηφιοποίησης δεδομένων και της αυτοματοποίησης διαδικασιών επιδιώκουμε να εφαρμόσουμε σύγχρονες μεθόδους διαχείρισης και ελέγχου κάθε είδους αποθηκευτικού υλικού.
Το έχω δηλώσει επανειλημμένα. Αγαπάμε το νοσοκομείο μας και θέλουμε να λειτουργεί με σύγχρονους τεχνολογικούς όρους σε όλα τα επίπεδα.
Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους συνεργάτες μου για την ικανότητά τους να υποβάλουν ώριμες και θετικές προτάσεις, που αναβαθμίζουν το νοσοκομείο μας και του δίνουν άλλη προοπτική».