Αυτοψία Λαμπρόπουλου στην Ιθώμη – Λόγο για εμπρησμό κάνει η Πυροσβεστική (φωτογραφίες & βίντεο)


Την περιοχή που πέρασε η πύρινη “λαίλαπα” επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος, σε δηλώσεις του έξω από την Ι.Μ. Του Βουλκάνου εξείρε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανδρών του πυροσβεστικού σώματος , των στρατιωτών, των εθελοντών και των κατοίκων της περιοχής, καθώς και όλες τις τοπικές αρχές που κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά κάτω από αντίξοες συνθήκες.
Παράλληλα συγκινημένος , καθώς και ο ίδιος κατάγεται από γειτονική περιοχή, δεσμεύτηκε να γίνουν τα απαραίτητα ώστε να βρεθεί ο δράστης του εμπρησμού ενώ υποσχέθηκε ότι η πολιτεία θα κάνει το καθήκον της απέναντι στους ανθρώπους που έχασαν τις περουσίες τους.
Στη συνέχεια ο κ. Λαμπρόπουλος επισκέφτηκε το Μαυρομάτι , τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και τα Ζερμπίσια όπου και συνομίλησε με κάτοικους της περιοχής.
Μαζί με τον Υφυπουργό ήταν ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, ο βουλευτής Μεσσηνίας του Συριζα Θανάσης Πετράκος, ο Γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος του Πυροσβεστικού σώματος αντιστράτηγος Χαράλαμπος Αφάλης, ο Διοικητής της ΑΣΔΥΣ αντιστράτηγος Πέτρος Γεωργίου, ο Δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Γιάννης Αργυράκης.
Σε δηλώσεις του ο Υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Χαράλαμπος Αφάλης, μίλησε ευθέως για εμπρησμό και υποσχέθηκε ότι η Πυροσβεστική θα κάνει τα δεόντα για να βρεθεί ο δράστης.

http://youtu.be/4G23LWHc5Zs?list=UU82_NGslHsicfvwugqpXfyA

http://youtu.be/X8sicvcsMFY