Βάρδα – Καλαμάτα 1-0: Με καλά διαστήματα αλλά και λογικές αδυναμίες η Καλαμάτα


Με ήττα ξεκίνησε η ομάδα της Καλαμάτας την περιπέτεια των φιλικών προετοιμασίας, καθώς έχασε με σκορ 1-0 στη Βάρδα από την ομώνυμη ομάδα, ωστόσο, το αποτέλεσμα αυτό κάθε άλλο παρά προβληματίζει το στρατόπεδο της Μαύρης Θύελλας.
Άλλωστε, είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα και συν τοις άλλοις, η Καλαμάτα είχε δύο σημαντικές – βασικές απουσίες, αυτές των Δημητριάδη, Λουμπαρδέα (δεν έπαιξαν και οι Μούζος, Μαθιόπουλος), ενώ είναι σαφές ότι το πλάνο περιλαμβάνει τουλάχιστον δύο τρεις κινήσεις ενίσχυσης και κάλυψης των αδυναμιών.
Πάντως, σε γενικές γραμμές, το συγκρότημα του Νίκου Κουρμπανά στάθηκε αρκετά καλά απέναντι στο φιλόδοξο σύνολο της Ηλείας και στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο, χωρίς πολλές φάσεις και την Καλαμάτα να απειλεί με τον Καλαντζή. Στην επανάληψη οι αλλαγές επηρέασαν το ρυθμό του παιχνιδιού, όμως ήταν οι γηπεδούχοι, που έπαιξαν με διαφορετική ενδεκάδα, οι οποίοι έφτασαν στο γκολ και τη νίκη.
Αυτό μπήκε στο 62’ ύστερα από λάθος στην άμυνα της Καλαμάτας, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Μεσσήνιος μέσος της Βάρδας Άγγελος Σαραντόπουλος και με εξαιρετική πάσα στον Στεπάνοβιτς έδωσε την ευκαιρία στον τελευταίο να νικήσει τον Κωνσταντακόπουλο, διαμορφώνοντας το 1-0.
Η Θύελλα πλησίασε στην ισοφάριση στο 73’, όμως το σουτ του Κακαλή κατέληξε στο δοκάρι, ενώ είχε μία δύο καλές στιγμές για να πετύχει το γκολ, με Καλαντζή – Σαλαπάτα, το οποίο δεν ήρθε.
Σε γενικές γραμμές, θα λέγαμε ότι η ομάδα στάθηκε αρκετά καλά αμυντικά, εκεί όπου οι τέσσερις οι οποίοι ξεκίνησαν το ματς (Ρούσσης, Χριστοφιλέας, Νιφορόπουλος, Τριάντος), θα είναι πιθανότατα οι βασικοί και στη συνέχεια, ενώ είχε κάποιες αδυναμίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ειδικότερα στη δημιουργία.
Πάντως, και με δεδομένες τις απουσίες αλλά και τις αναμενόμενες προσθήκες, μπορεί να καλύψει τα κενά αυτά, δείχνοντας καλύτερο πρόσωπο στη συνέχεια.
Θετική εικόνα άφησαν κάποια από τα νέα πρόσωπα, όπως για παράδειγμα ο Γεωργακόπουλος με τον Σαλαπάτα, καθώς επίσης και κάποιοι νεαροί, όπως οι Κουντάνης, Κακαλής κι ο μόλις 16 ετών Νικολόπουλος, που δεν αποκλείεται να αποκτηθεί.
Στο παιχνίδι, στην επανάληψη, χρησιμοποιήθηκε και ο 23χρονος μέσος Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, που μετέχει στην προετοιμασία τις τελευταίες ημέρες, και το πιθανότερο είναι ότι θα αποκτηθεί.
ΒΑΡΔΑ: Καπετανάκης, Σωτηρόπουλος, Ανδριέλος, Βραχνής, Γαλανόπουλος, Σκιαδόπουλος, Ντόμας, Γκούτρας, Σκοτζάι, Γραμματικόπουλος, Θεοδωρακόπουλος, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ο κ. Σταματίου χρησιμοποίησε διαφορετική 11άδα και συγκεκριμένα τους: Φλίγκο, Πολίτη, Σιδέρη, Τριγάζη, Αποστολόπουλο, Σαραντόπουλο, Φωτόπουλο, Νικολόπουλο, Σαρανταυγά, Δημητρακόπουλο και Στεπάνοβιτς
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κωνσταντακόπουλος, Χριστοφιλέας, Ρούσης, Νιφορόπουλος, Τριάντος, Πολυχρόνης, Κουντάνης, Χαρίτος, Ηλιόπουλος, Καλαντζής, Γεωργακόπουλος (11άδα), Σαλαπάτας, Σκαρλάτος, Βασιλόπουλος, Κακαλής, Παναγιωτόπουλος, Νικολόπουλος

Σύσσωμη η διοίκηση στο γήπεδο και μαζί λίγοι φίλαθλοι
Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο γήπεδο «Γρ. Καλάκος», που δεν είχε αρκετό κόσμο, βρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος του Δ.Σ. της Καλαμάτας.
Ήταν εκεί τόσο ο πρόεδρος Γιώργος Ράλλης, όσο και οι αντιπρόεδροι Παπαθεοδωρίδης και Παπακωνσταντίνου, καθώς επίσης και οι Λουκάς, Καραγιάννης.
Παράλληλα, έδωσαν το παρόν και κάποιοι λιγοστοί φίλαθλοι της ομάδας, όπως για παράδειγμα οι Τάκης Γκέκας, Σπύρος Παναγιωτόπουλος, Σταύρος Μούκας, αλλά και το πρώην μέλος του Δ.Σ., που παραμένει ωστόσο αρκετά ενεργό, Κώστας Γυφτέας.

Ανακοίνωση για τα 4 χρόνια χωρίς τον Παναγιώτη Μπαχράμη
Με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από τον τραγικό χαμό του Παναγιώτη Μπαχράμη, η διοίκηση του ΠΣ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
“Η 13η Αυγούστου θα είναι για πάντα ημέρα θλίψης για τη μεγάλη οικογένεια της “Μαύρης Θύελλας”  εξαιτίας του άδικου και πρόωρου θανάτου του Παναγιώτη Μπαχράμη πριν από τέσσερα χρόνια σε θαλάσσιο δυστύχημα.
Η διοίκηση του ΠΣ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ εκφράζει γι’ άλλη μία φορά την ηθική της συμπαράσταση στην οικογένειά του και είναι σίγουρη πως εκεί που βρίσκεται ο Παναγιώτης, συνεχίζει να γοητεύει με τις ξεχωριστές ποδοσφαιρικές του ικανότητες. Θα βρίσκεται για πάντα στις καρδιές μας και στην σκέψη μας.”