Γ. Πλατάρος: «Στην Ελλάδα δίνουμε υπέρμετρη σημασία στις Πανελλήνιες»


Αύξηση κατά 1,3% των επιτυχόντων από πέρυσι

Της Βίκυς Βετουλάκη
Να μην απογοητεύονται, καθώς ένα πτυχίο δεν είναι πάντα πανάκεια για το επαγγελματικό μέλλον κάποιου, συνέστησε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Πλατάρος, σε όσους δεν πέτυχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, ενώ συνεχάρη δημόσια τους επιτυχόντες και τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία.
Τα συγκριτικά στοιχεία της περσινής και φετινής χρονιάς αποδεικνύουν αύξηση των επιτυχόντων στη Μεσσηνία. Αν και φέτος τόσο οι εξεταζόμενοι, όσο και οι επιτυχόντες ήταν λιγότεροι από πέρυσι, το ποσοστό επιτυχίας αυξήθηκε κατά 1,28%.
Μεγάλα ποσοστά επιτυχίας συγκέντρωσαν φέτος το Λύκειο Φιλιατρών, αγγίζοντας το 93%, το 4ο Λύκειο Καλαμάτας με 92,4%, τα εκπαιδευτήρια Μπουγά με 90%, ακολουθεί με 87,5% το Εσπερινό Λύκειο Καλαμάτας.

«Να επικαιροποιούμε τις γνώσεις μας»
Ο κ. Πλατάρος, συνεχάρη τα παιδιά που πέτυχαν σε σχολές, και δήλωσε ικανοποιημένος από τα ποσοστά επιτυχίας.
Ωστόσο, δίνοντας μήνυμα σε όσους δεν πέρασαν είπε:
«Τα τελευταία χρόνια όντως έχουν αλλάξει τα πράγματα, όχι σε θεωρητικό, αλλά σε πρακτικό επίπεδο και πρέπει να επικαιροποιούμε διαρκώς τις γνώσεις μας. Αυτό που λέγαμε πριν χρόνια, περί δια βίου μάθηση, εκπαίδευση, κατάρτιση, έχει αποκτήσει πρακτικό περιεχόμενο και κανείς δεν μπορεί πλέον να κάνει κάποια δουλειά, αν δεν επικαιροποιεί διαρκώς τις γνώσεις του. Το να περάσεις επομένως, σε ένα ΑΕΙ- ΤΕΙ, είναι το πρώτο σκαλί, από τα πάρα πολλά που θα πρέπει να κάνει κάποιος στη ζωή του για να αποκατασταθεί επαγγελματικά. Παραδοσιακά στην Ελλάδα δίνουμε υπέρμετρη σημασία στις Πανελλήνιες, που ναι μεν είχε σοβαρή λογική παλιά, αλλά τώρα δεν έχει το ίδιο νόημα. Μάλλον από κεκτημένη ταχύτητα το κάνουμε αυτό. Παρότι έχουμε οικονομική κρίση, όντως πρέπει τα παιδιά να σπουδάζουν. Όπως πιστεύω επίσης, ότι στο μέλλον θα δοθεί ευκαιρία σε όλους τους πολίτες στην Ελλάδα να σπουδάσουν σε όποια ηλικία και να είναι, αρκεί να είναι χρήστες του διαδικτύου. Δεν χρειάζεται λοιπόν να στεναχωριούνται όσοι δεν πέτυχαν και να πέφτουν στα «μαύρα πανιά», νομίζοντας ότι κρίνεται όλη η ζωή τους από αυτό. Η λανθασμένη αυτή η εντύπωση, δυστυχώς, καλλιεργείται και από το οικογενειακό περιβάλλον. Δεν είναι όμως έτσι», κατέληξε ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.