«Δεν τίθεται θέμα παραγραφής, παρακολουθούμε το θέμα» λένε οι αστυνομικοί για τα αναδρομικά


Για το ζήτημα των αναδρομικών, μετά την απόφαση του ΣτΕ
Για νέες διαμαρτυρίες ετοιμάζονται οι αστυνομικοί, εάν η κυβέρνηση δεν υλοποιήσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά και την επαναφορά των μισθών τους.
Μιλώντας στο «Θ» ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας και μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, Γιάννης Αδαμόπουλος, τονίζει προς τους συναδέλφους του στη Μεσσηνία ότι δεν τίθεται προς το παρόν θέμα παραγραφής και να μην «τρέχουν» σε δικηγορικά γραφεία, καθώς η Ένωση παρακολουθεί το ζήτημα.
 
Απόφαση ΣτΕ
Ο κ. Αδαμόπουλος παρατήρησε ότι τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο αστυνομικοί να γίνονται αποδέκτες οχλήσεων από δικηγορικά γραφεία, με το αιτιολογικό ότι με την απόφαση του ΣτΕ έπρεπε μέχρι 31η Ιουλίου να κάνουν ενέργειες προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους: «Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το νομικό μας σύμβουλο, Χάρη Μπουκουβάλα, ο οποίος είναι αυτός που προσέφυγε στο ΣτΕ για λογαριασμό της ΠΟΑΣΥ. Οι συνάδελφοι πρέπει να ξέρουν ότι δεν τίθεται σε καμία περίπτωση θέμα παραγραφής. Έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες. Έχει γίνει κοινοποίηση της απόφασης στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ έχει σταλεί και εξώδικο με καταληκτική ημερομηνία την 1η Αυγούστου. Η Ένωσή μας, αν η κυβέρνηση δε συμμορφωθεί με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, θα αντιδράσει. Αν δε συμμορφωθεί για το θέμα των αναδρομικών, η καταληκτική ημερομηνία για θέμα παραγραφής είναι η 15η Νοεμβρίου συν 60 ημέρες. Να σημειωθεί ότι οι σχετικές αποφάσεις είναι η 2139/2014 για την Ομοσπονδία Αξιωματικών και η 2195/2014 για την ΠΟΑΣΥ, Η Ένωση μας παρακολουθεί το θέμα στενά, υπεύθυνα και σωστά, και όταν χρειασθεί, θα μπορεί να παραλάβει και να προωθήσει ομαδικά τις προσφυγές των συναδέλφων».
 
Εφάπαξ – συντάξεις
Σε ό,τι αφορά το εφάπαξ και τις συντάξεις, ο κ. Αδαμόπουλος σημείωσε: «Μετά την απαξιωτική αντιμετώπιση από το υπουργείο Οικονομικών, σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ που μας δικαιώνει, με τις νέες ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό μας ταμείο, το οποίο είναι υγιές και βιώσιμο, είναι ηλίου φαεινότερο ότι εποφθαλμιούν τα αποθεματικά του, που ανέρχονται στα 250 εκατ. ευρώ, για να καλύψουν άλλες τρύπες.
Για δε το εφάπαξ, περί των επιχειρούμενων μειώσεων, η προσθήκη ανερμήνευτων φιλολογικών διατάξεων περί διασφάλισης του αξιόμαχου στα Σώματα Ασφαλείας, εκλαμβάνεται ως περιπαιχτική αντιμετώπιση».
Στο μεταξύ, την Κυριακή θα συνεδριάσει στην Κομοτηνή το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, όπου αναμένεται να αποφασισθεί πως, αν δεν εισακουσθούν οι θέσεις τους από την κυβέρνηση, θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε διαμαρτυρίες.

Της Βίκυς Βετουλάκη