Επιτροπή επανασύνδεσης ρεύματος σε ευπαθείς καταναλωτές στο Δήμο Μεσσήνης


Ο δημοτικός σύμβουλος Ι. Τσούσης θα είναι, σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, ο εκπρόσωπος του Δήμου στην επιτροπή επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος σε ευπαθείς καταναλωτές, στο πλαίσιο σχετικής υπουργικής απόφασης.
Στην απόφαση προβλέπεται ότι το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο που παρέχεται από όλους τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας εφαρμόζεται σε καταναλωτές οι οποίοι αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσχέρειες κάλυψης των ενεργειακών τους αναγκών και οι οποίοι έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω χρεών, για να επανασυνδέονται άμεσα και να εντάσσονται σε ειδικό μειωμένο τιμολόγιο για την κάλυψη βασικών ενεργειακών τους αναγκών με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας.
Δικαιούχοι είναι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας οι οποίοι ήσαν εγγεγραμμένοι στα συσσίτια των ΟΤΑ, των Περιφερειών, της Εκκλησίας, των γνωστών θρησκειών και δογμάτων την 1η Νοεμβρίου 2013 και οι οποίοι έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων χρεών.
Στην επιτροπή συμμετέχουν, επίσης, εκπρόσωποι του Διαχειριστή του Δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.) και του Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε να ελέγχουν τις προϋποθέσεις και να δίνουν άμεσα την εντολή για την επανασύνδεση του ρεύματος στους ευπαθείς καταναλωτές.
Η Επιτροπή είναι αρμόδια για τη συγκέντρωση των στοιχείων που της διαβιβάζουν οι Δήμοι, οι Περιφέρειες, οι Μητροπόλεις και λοιποί θρησκευτικοί φορείς σχετικά με καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, εγγεγραμμένους στα συσσίτιά τους την 1η Νοεμβρίου 2013 και είναι ήδη αποσυνδεδεμένοι από το Δίκτυο. Ο έλεγχος των οικονομικών στοιχείων γίνεται από τον εκπρόσωπο Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ αυτός των τεχνικών στοιχείων που απαιτούνται για την επανασύνδεσή τους από τον εκπρόσωπο του ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ.
Η Επιτροπή δίνει άμεσα εντολή για την επανασύνδεση και την ένταξη των ευπαθών καταναλωτών στο “Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο III”, εφόσον πληρούνται οι σχετικές προϋποθέσεις.